Image

Akademiska Hus satsar på fler studentbostäder

Bygg/Arkitektur I utvecklingen av KTH Campus vill KTH och Akademiska Hus satsa på fler studentbostäder. Idag startar ett samråd där tre detaljplaner presenteras som innebär att drygt 600 studentbostäder uppförs i området.
Publicerad den 21 Januari 2014
Studentbostäder vid Drottning Kristinas väg norra. Bild: Akademiska Hus
Studentbostäder vid Drottning Kristinas väg norra.

De planerade studentbostäderna byggs på tre olika ställen på KTH Campus. Sammanlagt rör det sig om tio nya byggnader som tillsammans inrymmer drygt 600 studentlägenheter.

- KTH: s campus är en spännande och mångfacetterad miljö. Studentbostäderna kommer att bidra till ett än mer levande campus med liv och rörelse dygnet runt, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

I Stockholm finns över 80 000 studenter, men bara 12 500 studentbostäder.

- Universitetshuvudstaden Stockholm finns i en av Europas främsta kunskapsregioner. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs mer studentbostäder. Därför gör vi denna stora satsning på KTH Campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm och tillika ordförande för styrgruppen för Studentbostadsmässa 2017.

- Nanna Isaksson
nanna@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige