Image

Akademiska Hus säljer i Kalmar

Transaktioner Akademiska Hus säljer 16 000 kvadratmeter av sitt 28 000 kvadratmeter stora bestånd i Kalmar. Köpare är det lokala bolaget LW fastigheter.
Publicerad den 2 Augusti 2012
Unni Solbe. Bild: Akademiska Hus. Bild: Stena Fastigheter
Unni Solbe. Bild: Akademiska Hus.

Fastigheterna är belägna på södra Malmen och Rostad och innefattar nio byggnader, bland annat universitetets bibliotek, som Linnéuniversitetet har aviserat att de ska lämna.

– Det känner vi naturligtvis till men det är några år kvar på kontrakten. Linnéuniversitetet kommer att fortsätta vara en hyresgäst som vi ska ta hand om väl, säger Anders Jalmander, vd på LW fastigheter, till Barometern.

– Kalmar är inne i en intensiv utvecklingsfas och vi är säkra på att LW Fastigheter med sin lokalkännedom kommer att bidra till utvecklingen av staden, säger Unni Sollbe, regiondirektör för Akademiska Hus Syd.
NAI Svefa var rådgivare åt Akademiska Hus i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige