Image

Ahrbom & Partner i stort Urban Escape-uppdrag

Bygg/Arkitektur Ahrbom & Partner blir ny huvudarkitekt för den omfattande nybyggnationen i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan, en del i framväxten av AMF Fastigheters Urban Escape-kvarter.
Publicerad den 11 Oktober 2016
Urban Escape. Bild: Ahrbom & Partners
Urban Escape.

Ahrbom & Partner har arbetat med utvecklingen av projektet, signerat de danska arkitekterna Lundgaard & Tranberg, sedan hösten 2015. Huset väntas stå klart under 2019.

Det var i november 2014 som det danska arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg vann AMF Fastigheters och Stockholms stads parallella arkitektuppdrag för fastigheten Trollhättan 30.

Ahrbom & Partner har varit en aktiv samarbetspartner tillsammans med Lundgaard & Tranberg sedan 2015 och har ett starkt och etablerat engagemang för projektet.

- Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet av både Lundgaard & Tranberg och AMF Fastigheter att rita klart huset. Vi inspireras av platser som bjuder in till liv och aktivitet och förslaget från Lundgaard & Tranberg är genialiskt. Här ser vi en fantastisk möjlighet att öppna upp ett helt kvarter och skapa ett mer attraktivt city, säger Per Ahrbom, huvudarkitekt på Ahrbom & Partner.

I juni 2016 godkändes detaljplanen för Trollhättan 30 i stadsbyggnadsnämnden. Just nu pågår den mest intensiva rivningsperioden innan nuvarande hus är helt borta i början på 2017. Med Lundgaard & Tranbergs förslag som grund kommer Ahrbom & Partner att färdigställa huset.

- Samarbetet med Ahrbom & Partner är fantastiskt. Vi har sedan länge stort förtroende för dem och ser fram emot färdigställandet av huset. Det gamla huset plockas nu ner våning för våning. Under nästa år börjar vi tillsammans att bygga upp det nya huset som blir porten till hela kvarteret, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape på AMF Fastigheter.

Huset kommer ha en inbjudande och uppbruten fasad mot Regeringsgatan som skapar ett aktivt stråk med mer liv i city. Det nya huset är en viktig del i utvecklingen av Urban Escape och i förverkligandet av AMF Fastigheters vision och ambition om att skapa platser där människor vill vara.

Ahrbom & Partner bildades 1999 och består av cirka 40 medarbetare. Huvudarkitekt för utvecklingen och färdigställandet av Trollhättan 30 är Per Ahrbom och ombud och uppdragsansvarig är Pär Ahlbom. Paul Kvanta är ansvarig handläggare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige