Image

AGL-namnet försvinner

Bolag JLL/AGL Debt & Financial Advisory byter namn till JLL Debt & Financial Advisory.
Publicerad den 15 Mars 2016
JLL/AGL blir JLL Debt & Financial Advisory. Bild: JLL
JLL/AGL blir JLL Debt & Financial Advisory.

JLL:s förvärv av AGL godkändes av Finansinspektionen i december 2015 och all personal har nu flyttat in i JLL:s lokaler på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm.

Namnbytet sker som ett naturligt steg då teamet har nära samarbete med JLL:s övriga Debt Advisory-team inom EMEA.

- JLL Debt & Financial Advisory tillför kompetens både nationellt och internationellt inom områden som finansiering, derivattransaktioner, finansiella strategier och treasury support, säger Chris Holmes, European Director Debt Advisory, JLL EMEA Capital Markets.

Teamet utgör ett kompetenscentrum för derivat inom hela EMEA och genomförde en första derivattransaktion med Londonbaserade banker redan i december 2015. Kunden var en internationell investerare som förvärvade en större fastighet i London och som behövde hjälp att köpa räntederivat för att skydda investeringen.

- Verksamheten i JLL Debt & Financial Advisory bedrivs i ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn vilket möjliggör ett breddat erbjudande inom JLL Capital Markets. Med Debt & Financial Advisorys finansiella kompetens och kundförtroende, skapar vi ett exklusivt kunderbjudande inom affärsområdet Capital Markets där Debt & Financial Advisory förstärker ett redan mycket starkt transaktionsteam, säger Daniel Gorosch, vd för JLL Sverige.

Tom Lindahl, chef för Capital Markets ser även möjligheter att med tillståndet för värdepappershandel tydligare positionera Capital Markets som en rådgivare med tydlig finansiell profil.

JLL Sverige har nu totalt 120 anställda, varav 15 är verksamma i Debt & Financial Advisory.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige