Image

AFA Fastigheter köper fastighet på Kungsholmen

Transaktioner AFA Fastigheter köper fastigheten Grinden 26 på Kungsholmen. Säljare är Fastighetsbolaget Grinden 23 HB. Köpeskillingen uppgår till 62 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Januari 2011
Grinden 26. Bild: NAi Svefa. Bild: AFA
Grinden 26. Bild: NAi Svefa.

3D-fastigheten Grinden 26 på Kungsholmen har köpts av AFA Fastigheter. Fastigheten, som omfattar cirka 1 500 kvadratmeter, innefattar hyresgäster i gatuplan med verksamhet inom kemtvätt, skohandel samt spel och tobaksaffär. I den 3-dimensionella fastighetens källarplan finns livsmedelsbutiken Daglivs som även hyr ytor i intilliggande fastigheter, också ägd av AFA Fastigheter.

Anders Hedberg, ordförande i bolaget, uppskattar att de har kunnat sälja fastigheten till en seriös och långsiktig ägare vilket de bedömt som viktigt för hyresgästerna och den framtida relationen med sin granne. Handelsbolaget ägs av de boende i byggnaden ovanför den 3 dimensionella fastigheten.

- Det känns roligt att kunna göra detta komplement till våra befintliga fastigheter i området. På det sättet kan vi också erbjuda en viktig hyresgäst, Stockholm Daglivs, en totallösning avseende deras förhyrning, säger Kristina Sawjani, transaktionsansvarig, AFA Fastigheter.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare i affären och även bistått säljaren vid fastighetsbildningen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige