Image
Ulf Wallén, vd för Acrinova.
Ulf Wallén, vd för Acrinova. Bild: Sara Hertzman Persson

Acrinova säljer i Helsingborg

Transaktioner Acrinova meddelar att bolaget ingått avtal den 9 juni 2022 om att avyttra fastigheten Carnot 10 i Helsingborg. I affären uppgår det underliggande fastighetsvärdet till 50,5 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juni 2022

Carnot 10 är belägen på adresserna Industrigatan 18 och Öre­sundsgatan 23 i stadsdelen Planteringen strax söder om centra­la Helsingborg. Fastigheten består av 30 lägenheter i storlekar mellan två till fyra rum och kök samt en tomtareal som uppgår till totalt 1 691 kvadratmeter. Den totala uthyrbara ytan uppgår till 2 235 kvadratme­ter. Acrinova förvärvade fastigheten 2019 som en led i en bredare etablering i Öresundsregionen. Fastigheten säljs nu till SBF Bostad som förvaltas av SBF Fonder.
– Vi fortsätter att optimera vårt fastighetsbestånd, som främst ska bestå av kommersiella lokaler och en mindre del bostäder. Vi satsar nu på att utveckla vårt befintliga bestånd, men också på att skapa optimala möjligheter för att göra ytterligare förvärv, säger Ulf Wallén, vd på Acrinova.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige