Image
Ulf Wallén, vd för Acrinova.
Ulf Wallén, vd för Acrinova. Bild: Acrinova

Acrinova köper i Malmö och Höganäs

Transaktioner Acrinova har ingått avtal om ytterligare ett förvärv inom bolagets geografiska upptagningsområde. Förvärvet görs i form av en paketaffär som omfattar fastigheter i Malmö och Höganäs. Tillträde till fastigheterna sker den 31 december 2021. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 35 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Januari 2022

Bland de förvärvade fastigheterna ingår industrifastigheten Flintkärnan 9 på Stenyxegatan 20 i Fosie i Malmö, med en uthyrningsbar yta på 1 469 kvadratmeter.

Industrifastigheten Jaguaren 1 ingår också i affären, som är en fullt uthyrd industrifastighet belägen i norra delen av Höganäs på Smältaregatan 2. Fastighetens uthyrningsbara yta är på 1 142 kvadratmeter.

Acrinova förvärvar fastigheterna till en köpeskilling om 35 miljoner kronor. Köpet finansieras med hjälp av banklån samt medel från Acrinovas egen kassa.

Fastigheterna är uthyrda till 100 procent till Vianor, en av Nordens ledande däckservice- och bilservicekedjor.
– Det är glädjande att vi har kunnat genomföra ytterligare ett förvärv av industrifastigheter på bra läge i Malmö och Höganäs. Vi kommer att fortsätta att utveckla fastigheterna efter vår modell, vilket inkluderar att höja miljöambitionerna för byggnaderna. Totalt sett stärker affären vår fastighetsportfölj, säger Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Bergman & Eek Advokat har bistått Acrinova i denna transaktion.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige