Image

Aberdeenfond förvärvar sin första svenska fastighet

TRANSAKTIONER Aberdeen Property Nordic Fund I SICAV (FIS) köper en logistikfastighet söder om Jönköping. Det är fondens första investering i Sverige och det tredje nordiska förvärvet i år.
Publicerad den 25 Mars 2008

Fastigheten ligger i Torsvik industriområde, tio kilometer söder om Jönköping.
- Det är en bra fastighet i ett mycket attraktivt logistikläge med framtida utvecklingspotential. Fonden letar efter ytterligare förvärv i attraktiva lägen säger Anders Berg, ansvarig för transaktionen på Aberdeen.

Fastigheten byggdes 1999, byggdes ut 2003 och är i mycket gott skick. Fastigheten har en total yta på 70 399 kvadratmeter medan den uthyrningsbara arean uppgår till 40 400 kvadratmeter, huvudsakligen lagerytor men också med en mindre kontorsdel.

Fastigheten är helt uthyrd till Aditro Logistics AB på ett elvaårskontrakt. Aditro är den största transportörsoberoende leverantören av kontraktlogistik i Sverige.

DTZ var rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige