Image

Aberdeen vill storsälja i förtid

Transaktioner Aberdeen undersöker möjligheten att avyttra Aberdeen Residential Sweden AB:s fastighetsbestånd – 70 000 kvadratmeter, 110 miljoner kronor i hyresvärde.
Publicerad den 26 April 2016
Fredrik Eliasson. Bild: Aberdeen.
Fredrik Eliasson.

- Vi har etablerat en bra bostadsportfölj med högkvalitativa tillgångar och vi har uppnått den planerade storleken på portföljen. Fondens nyproduktioner är färdigställda och vi har även förbättrat driftsnettot i portföljen, säger Fredrik Eliasson, fund manager.

- Vi tror att den nuvarande investeringsmarknaden utgör en bra timing att sälja. En fond har normalt sett ett definierat slutdatum och i denna fond undersöker vi möjligheten att avyttra tidigare än ursprungligen planerat, men också på en betydligt högre avkastning än fondens målavkastning.

Portföljen består av 20 fastigheter med cirka 70 000 kvadratmeter och 110 miljoner kronor i hyresvärde i de två starkaste tillväxtregionerna i Sverige - Stockholm och Öresundsregionen.

- Aberdeen Asset Management kommer att fortsätta att investera i den nordiska bostadsmarknaden på uppdrag av både befintliga och nya investeringsstrukturer, säger Magnus Kenning, ansvarig för transaktioner i Sverige.

Leimdörfer är engagerad som finansiell rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY