Image

19 Malmöombildningar sedan hösten 2010

Transaktioner I Malmö har det under perioden 1 september 2010 till 31 januari 2013 ombildats 19 fastigheter från hyresrätt till bostadsrätt till ett värde om 757 miljoner kronor, enligt Colliers nya ombildningsrapport.
Publicerad den 25 Juni 2013
Urban Blücher Bild: Simon Hellsten
Urban Blücher

522 lägenheter med en total bostadsyta om 35 930 kvadratmeter har bytt ägandeform. Till detta tillkommer även 3 899 kvadratmeter lokaler.

Ombildningsmarknaden i Malmö är fortsatt lukrativ för fastighetsägare även om utvecklingen för bostadsrätter varit negativ jämfört med övriga Sverige, visar Colliers senaste rapport om ombildningar i Malmö.

Urban Blücher, projektledare inom transaktion och ombildningar på Colliers säger:

- Stockholm och Göteborgs bostadsrättspriser ligger +9 procent de senaste tolv månaderna medan Malmö ligger –2 procent. Bostadsrättsföreningarna har i genomsnitt betalat 19 009 kronor per kvadratmeter för fastigheten vilket nästan är sju procent mer än vid föregående rapport. Kostnaden för underhållet har också ökat vilket tyder på att fastigheterna har varit i sämre skick än vid den tidigare mätningen.

Om man ser till den enskilde medlemmen så har hyresgästerna betalat 14 839 kronor per kvadratmeter och har en månadsavgift om 574 kronor per kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY