Image
Willhem hjälper ukrainska flyktingar.
Willhem hjälper ukrainska flyktingar.

100 flyktingfamiljer får nya hem hos Willhem

Bolag Willhem har valt att tilldela 100 hyreslägenheter till Migrationsverket och kommunerna för att hjälpa till med flyktingströmmarna från Ukraina.
Publicerad den 28 Mars 2022

– Självklart ska vi bistå med det vi kan i den här humanitära krisen, säger Willhems vd Mikael Granath. Vi har bostäder som lämpar sig väl och vi finns dessutom geografiskt representerade på 13 svenska tillväxtorter som kan tänkas ta emot flyktingar. Förutom möjlighet till tak över huvudet ger vi även donationer till det ukrainska folket via UNHCR.

Lägenheterna kommer att förmedlas direkt till kommunerna och Migrationsverket på de orter där Willhem finns. Det är sedan kommunerna och Migrationsverket som avgör hur lägenheterna fördelas vidare. Willhems hyresrätter är av olika karaktär och finns i varierande lägen. Ambitionen är att de aktuella lägenheterna ska vara spridda i beståndet. I tillägg inventeras även lediga kommersiella ytor för att se om de möjligen kan lämpa sig som flyktingboenden.

På lokal nivå inom Willhem pågår även flertalet mindre projekt för att hjälpa folket i Ukraina. Insamlingar av mat och andra förnödenheter i trapphusen är exempel på initiativ där Willhem och hyresgästerna har samarbetat på ett lyckosamt sätt.

– Det är väldigt fint att se hur våra medarbetare och hyresgäster jobbar tillsammans för att hjälpa behövande i Ukraina. Om vi samarbetar kan vi göra väldigt mycket, säger Mikael Granath.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige