Image

Göteborg 400+ - 21 maj 2019

Tisdag 21 maj kl 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Den göteborgska fastighetsbranschens framtids- och visionsseminarium! Runt och efter Göteborgs 400-årsjubileum 2021 ska staden utvecklas och växa. Hur ser framtidens Göteborg ut och hur hittar man affärsmöjligheterna de kommande decennierna?


Medverkande 2019

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. Hon är moderator på Göteborg 400+.
Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson är en av den svenska finans- och fastighetsbranschens tyngsta profiler. Han är grundare, vd och storägare i Fastpartner som sedan 1994 är noterat på Stockholmsbörsen. Han är en av få svenskar som blivit miljardärer två gånger – första gången förvandlades förmögenheten till miljardskulder i 1990-talskrisen. Ett antal år senare hade han återigen byggt upp ett miljardbolag.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2013 vd för Kungsleden. Hon var tidigare Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH, och har varit verksam i fastighetsbranschen i drygt 20 år.
Magnus Hallberg

Magnus Hallberg

Magnus Hallberg är evenemangschef på Göteborg & Co sedan 2018. Han har sedan tidigare flerårig bakgrund inom Stena Line och Scandic Hotels. Han har även lång erfarenhet från besöksnäringen som konsult främst inom etableringsfrågor och verksamhetsutveckling.
Mikkey Dee

Mikkey Dee

Mikkey Dee (Micael Kiriakos Delaglou) är Sveriges i särklass mest kända hårdrockstrummis. Mellan 1992 och 2015 spelade han med det legendariska kultbandet Motörhead. Sedan 2016 spelar han med Scorpions. Han har det senaste året varit mycket uppskattad som sommarpratare och vintervärd i Sveriges Radio. Han bor i Hovås, är en känd profil i nöjes-Göteborg och en inbiten Öis-supporter.
Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är ordförande i juryn för Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna.
Axel Josefson

Axel Josefson

Axel Josefson är sedan årsskiftet kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Han är även gruppledare för Moderaterna i staden. Han är systemvetare i grunden och har en bakgrund inom SKF. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 2018, tidigare varit biträdande kommunråd i Göteborg och suttit i trafiknämnden och byggnadsnämnden.
Lena Molund Tunborn

Lena Molund Tunborn

Lena Molund Tunborn är sedan 2018 vd för det kommunala bostadsbolaget Poseidon. Hon är utbildad journalist och anställdes på Poseidon som informationsansvarig 1999. Sedan dess har hon haft flera tjänster på bolaget, bland annat som projektledare för Fastighetsägare i Gamlestaden, nu BID Gamlestaden. 2013 tillträdde hon som distriktschef i Väster.
Patrik von Corswant

Patrik von Corswant

Patrik von Corswant är projektledare på Stadsledningskontoret för utveckling av Evenemangsområdet i Göteborg. Han har arbetat på Stadsledningskontoret i sex år med fokus på näringslivsfrågor och organisationsutredningar. Han har en bakgrund från Göteborgs Hamn och Förvaltnings AB Framtiden. Vid sidan av arbetet är han elittränare i friidrott med siktet inställt på OS i Tokyo 2020.
Frida Karlge

Frida Karlge

Frida Karlge ansvarar för den verksamhet som bedriver utveckling och innovation inom transport och mobilitetsområdet på Sweco. Genom stöd och rådgivning hjälper Sweco privata och offentliga kunder att tillgodose framtida behov av attraktiva och hållbara transporter genom digitalisering, teknikutveckling och nära samverkan med övrig samhällsutveckling. Hon har tidigare arbetat som kollektivtrafikstrateg på Göteborgs stad. Hon är utbildad civilingenjör från Chalmers.
Hamid Zafar

Hamid Zafar

Hamid Zafar är barn- och utbildningsansvarig i Mullsjö, men är känd för sitt tidigare arbete som rektor på Sjumilaskolan i Biskopsgården, en skola som under hans rektorskap med hjälp av disciplin och hårdare krav lyftes upp från att ha varit en av stadens värsta problemskolor. Han utsågs nyligen till Årets Svensk och är en av landets mest respekterade skol- och integrationsdebattörer.
Karin Sjöström Andersson

Karin Sjöström Andersson

Karin Sjöström Andersson är vd för Invinn. Hon har drygt 20 års erfarenhet av att arbeta med komplexa strategiska frågor med fokus på varumärkesutveckling. Hon har varit ansvarig för både intern och extern kommunikation i stora organisationer och som konsult varit delaktig i över 100 projekt. I dag är hon strategisk rådgivare i flera stora utvecklingsprojekt, samtidigt som hon leder och fortsätter utveckla Invinn, med målet att bidra till en bättre framtid.
Per Ekelund

Per Ekelund

Per Ekelund är vd för Victoria Park. Han anställdes som fastighetschef/vice vd på bolaget 2013 och har varit vd sedan 2018. Före Victoria Park-tiden arbetade han för Akelius, framför allt som regionchef och ansvarade för ett bestånd om drygt 10 000 lägenheter från Trelleborg till Västerås.
Anna Svensson

Anna Svensson

Anna Svensson utvecklar aktiva byggnadsmaterial på SolTech Energy. Hon har en bakgrund som produktutvecklare på Ikea, har miljöforskat på Svalbard och byggt en prototypbil av vätgas och bränslecell som presenterades för president Obama under hans besök i Stockholm 2013. Hon tillbringar en hel del tid i Hangzhou, Kina, där hon tillsammans med SolTechs partner ASP - Advanced Solar Power - utvecklar nya produkter för att bidra till en grönare global framtid.
Marcus Birro

Marcus Birro

Marcus Birro är författare, poet och skribent, uppvuxen i Angered. Han har skrivit nästan 20 romaner och diktsamlingar, kommit ut som nykter alkoholist, kandiderat till partiledarposten i Kristdemokraterna, vunnit På spåret och Dan Andersson-priset. På 90-talet var han en självklar del av Göteborgs undergroundkultur, en poet och ung författare som kände sig missförstådd av staden och som lämnade den i början av 2000-talet. Han bor numera på Södermalm i Stockholm.
Urban Hammarlund

Urban Hammarlund

Urban Hammarlund fokuserar sedan årsskiftet på strategisk affärsutveckling och nästa steg i stadsutvecklingen av RegionCity, Gullbergsvass och bolagets övriga stationsområden i regionen. Han har varit anställd inom Jernhusen sedan 2010. Han har även drivit eget konsultbolag, och arbetat inom Skanskakoncernen i 15 år. Han är civilingenjör från Chalmers.
Maria Ådahl

Maria Ådahl

Maria Ådahl är sedan juni 2018 vd för Landvetter Södra Utveckling AB, med uppdraget att leda utvecklingen och byggandet av Landvetter Södra, en ny hållbar stad, från grunden. Dessförinnan var hon ansvarig för området Samhällsbyggnad på Johanneberg Science Park och ledde innovations- och smart cities-projekt. Hon har även varit ordförande i byggnadsnämnden i Mölndal och chef i Göteborgs stad med ansvar för skol- och förskolebyggnationer.
Bo Wikare

Bo Wikare

Bo Wikare är sedan 2014 vice vd och affärsutvecklingschef på Hufvudstaden. Han har varit anställd inom Hufvudstaden sedan 1994 och sedan 1997 ingår han i koncernledningen. Han är utbildad civilingenjör.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan juni 2016 vd för Fasticon Kompetens. Hon arbetade tidigare för Atrium Ljungberg i sex år, senast som Head of Leasing Retail. Dessförinnan var hon på Aberdeen, bland annat som Sverigechef för Centre Management.
Björn Siesjö

Björn Siesjö

Björn Siesjö blev år 2012 stadsarkitekt i Göteborg, den förste på posten sedan 1999. Han flyttade till Göteborg 1983, utbildade sig till arkitekt på Chalmers och tog examen 1992. Han var en av grundarna av Kanozi arkitekter 2001, och var vd för företaget mellan 2008 och 2011.
Ronja Roupé

Ronja Roupé

Ronja Roupé är konsult på Sweco i Göteborg. Hon arbetar med samhällsbyggnads- och mobilitetsfrågor utifrån människans behov och beteende i syfte att skapa ett samhälle som passar oss människor. Framtidsstudier och strategiarbete är vanligt förekommande uppdrag för att förstå möjligheterna såväl som konsekvenserna av teknikens och samhällets utveckling. Tidigare arbetade hon i Tyskland med tjänstedesign och Design Thinking. Hon är utbildad designingenjör och har en master i industriell ekologi från Chalmers.
Camilla Nyman

Camilla Nyman

Camilla Nyman är sedan 2018 chef för Elite Hotels i Göteborg. Hon arbetade dessförinnan i nästan 18 år på Göteborg & Co, de sista sex åren som vd. Hon är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och har även haft ledande roller inom Radisson SAS och Sheraton.
Måns Norlin

Måns Norlin

Måns Norlin är konsult inom digitalisering och elektrifiering. Han var tidigare ansvarig för innovationer och hållbar samhällsplanering på WSP. Han har tidigare bland annat varit politiskt sakkunnig på Näringsdepartementet och arbetat på Boverket. Han har en master i digitalisering och forskarexamen i planering.
Rikard Ljunggren

Rikard Ljunggren

Rikard Ljunggren är näringspolitisk ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg. Han arbetar framför allt med stadsutvecklingsfrågor, medlemsaktiviteter och opinionsbildning med ett lokalt fokus på Göteborg. Han har arbetat inom Fastighetsägarna sedan 2014.

Göteborg 400+

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36.

När: Tisdag 21 maj 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens framtidsseminarium nummer 1.

Här diskuteras de stora frågorna – mer hållbarhet, integration och stadsutveckling än aktuella yielder och hyresnivåer.

Hur vill vi att Göteborg ska utvecklas de närmaste decennierna och vad innebär utvecklingen för affärsmöjligheterna inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn?

Det handlar om visioner, stora tankar och möjligheter – men även om de svårigheter, utmaningar och problem vi står inför när framtidens stad ska förverkligas.

Seminariet arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se som även bland annat arrangerar den anrika Lokalmarknadsdagen i Göteborg tillsammans med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa om 2017 och 2018 års event.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

 

Se filmen från 2019 års event här:


Partners: