Image

Willhem förvärvar i Malmö

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom förvärv av 46 centralt belägna lägenheter vid Möllevångstorg i Malmö.


Gjuteriet 21 i Limhamns läge.

Vita Örn byggstartar i Limhamns läge

Bygg/Arkitektur Bygglovet är klart för första etappen i Vita Örns stora satsning på hyreslägenheter i Limhamns Läge. I första etappen byggs 84 lägenheter och två lokaler ska vara färdigställda i början av 2019.


Första projektet för Wästbyggs hållbarhetsfond

Bygg/Arkitektur Medel har nu beviljats till ett första projekt för Wästbyggs hållbarhetsfond: ett avancerat luftvärmesystem för cirka 250 lägenheter i Limhamn i Malmö som fastighetsbolaget Vita Örn och Wästbygg har tecknat ett samverkansavtal kring.


Wästbygg och Vita Örn bygger i Limhamn

Bygg/Arkitektur Vita Örn och Wästbygg har tecknat avtal om en samverkansentreprenad för uppförandet av kvarteret Gjutaren med 250 hyresrätter i Limhamn, Malmö. Troligt riktpris är mellan 350 och 400 miljoner kronor.


Nytt rekord för bostadsbyggrätt i Limhamn

Transaktioner Nordier har biträtt Klövern i försäljningen av projektfastigheterna Gjuteriet 21 och Gjutformen 1 i Limhamn i Malmö.


Veidekke bygger Klyvaren i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Det blir Veidekke som får uppdraget att bygga andra etappen av Vita Örns kvarteret Klyvaren i Västra Hamnen i Malmö.


Vita Örn bygger mer i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Strax efter jul påbörjar Vita Örn andra etappen i kvarteret Klyvaren i Västra Hamnen, Malmö.
På Einar Hansens Esplanad uppför Vita Örn 2 500 kvadratmeter kommersiella lokaler och 1 500 kvadratmeter bostäder. Precis som i första etappen står miljön i fokus.


”Europas första klimatneutrala hyresfastighet”

Bostäder I slutet av juni invigde bostadsminister Stefan Attefall det som har kallats ”Europas första klimatneutrala hyresfastighet”.