Image
Anna Ryberg Ågren och Svenskt Trä har en tydlig bild av vad klimatneutralt byggande betyder.

Svenskt Trä: “Näringslivet gör sitt – politiken behöver steppa upp"

Energi/miljö Sverige har som mål att bli världens första fossilfria välfärdsnation. Därför införs nu gränsvärden för byggnaders klimatutsläpp, för att på så sätt styra byggsektorn mot målet. För Europas del är siktet inställt på klimatneutralitet 2045. Men frågan är vad att bygga klimatneutralt betyder – och om det ens är möjligt? Anna Ryberg Ågren, direktör på Svenskt Trä, är klar över sin definition av begreppet.


Viktor Mandel, vd Sveafastigheter.

Det byggs för lite – vad gör vi åt det?

Bygg/Arkitektur Utmaningarna på bostadsmarknaden är stora. Inflationen är hög och bolåneräntorna stiger liksom byggkostnaderna. Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter, var i Almedalen tidigare i sommar för att tala om den stora bostadsbristen och det minskande bostadsbyggandet. Och precis som de flesta andra ställer han sig frågan: Vad finns det för lösning på boendefrågan om man ska se framåt?


Kristina Alvendal på en gatan i Visby.

Alvendal: Alla är sena in i planprocessen

Bygg/Arkitektur Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert, tidigare politiker och VD för Airport City Stockholm. Under Almedalsveckan tidigare i sommar höll hon mest i seminarier och modererade debatter – men det hindrade henne inte från att själv ha en hel del starka åsikter om det segdragna planerings- och beslutsfattande arbetet när det gäller planprocesser och byggande. Fastighetssverige fick en pratstund med henne under en av dagarna i Visby.


Marcus Arvidsson, senior asset manager på CBRE IM.

Investeringsprofilen: "Botten är inte nådd än"

Ekonomi/Finansiering CBRE Investement Management har, trots en svajig marknad, varit ganska aktiva med både försäljningar och köp det senaste året. Marcus Arvidsson, Senior Asset Manager, utesluter inte vidare försäljningar – även om planen är att växa.


Visbys takåsar.

Almedalensvep: Politik och näringsliv möts fortfarande

Event Är Almedalen lika viktig som mötesplats? Är fysiska möten verkligen nödvändiga? Och vad får man ut av att träffas en vecka om året i Visby? När Fastighetssverige var på plats under Almedalsveckan i slutet av juni pratade vi med flera olika profiler inom fastighets- och byggbranschen, här kan du läsa vad några av dem svarar på kring varför ett forum som Almedalen fortfarande behövs.


Almedalen är över och Fastighetssverige lämnar årets upplaga med mersmak i munnen.

Almedalen – mötesplats med mersmak

Event Efter fyra soldränkta dagar fyllda av intressanta seminarier, mingel och spännande möten har det blivit dags att ta farväl av årets Almedalen.


Tillställningen avslutades i den fantastiskt ljumma gotländska sommarkvällen på Kasais takterrass.

Almedalsmiddag i hållbarhetens tecken

Event Fastighetssverige bjöd, tillsammans med Corporate Fiber, under tisdagskvällen på middag för en skara experter inom hållbarhet. Flertalet ansvariga på fastighetsbolag och aktörer inom bland annat återbruk träffades och umgicks på Kasai i centrala Visby.


Almedalen.

Det här talar fastighetsbolagen om i Almedalen

Sverige Äldreboenden, krisen i bostadsbyggandet och ensamhet. Det är några av de ämnen som fastighetsbolagen valt att ta upp när de arrangerar programinnehållet i Almedalen. Här är listan på vilka som deltar och vad de kommer prata om.


Eddie Ekberg och Jonas Slättung är på väg till Almedalen.

Fastighetssverige på väg till Almedalen

Event När denna artikel publiceras är Fastighetssveriges representanter på väg till Gotland och Almedalen.
Nu ser vi fram emot några dagar av trevligt umgänge med vännerna i fastighetsbranschen och en och annan oväntad story.


Advokatfirman Lindahl tar i år Skutan Mathilda af Mollösund till Almedalen.

Lindahl gör hållbarhetsresa – seglar till Almedalsveckan

Bolag På söndag den 23 juni sätter Advokatfirman Lindahl segel mot Visby och Almedalsveckan. Resan påbörjas i Göteborg och förväntas ta sex dagar. Ombord på båten finns jurister som under resans gång kommer att diskutera hållbarhetsfrågor.
- Vi ville göra något konkret hållbart, så istället för flyg, bil, eller färja så seglar vi i år till Almedalen, säger förste matros Hanna Lundqvist.