Image

Stora Retaildagen - 20 februari 2020

20 februari

Handelssektorn är mitt i en stor transformation – hur ser trenderna ut och hur kommer morgondagens retaillandskap att utvecklas? Vilka är vinnarna och förlorarna och hur bör fastighetsaktörerna agera?


Medverkande 2020

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Retaildagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson är en av den svenska finans- och fastighetsbranschens tyngsta profiler. Han är grundare, vd och storägare i Fastpartner som sedan 1994 är noterat på Stockholmsbörsen. Han är en av få svenskar som blivit miljardärer två gånger – första gången förvandlades förmögenheten till miljardskulder i 1990-talskrisen. Ett antal år senare hade han återigen byggt upp ett miljardbolag.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Freddy Sobin

Freddy Sobin

Freddy Sobin är sedan 2018 vd för den Axel Johnson-ägda skönhetskedjan Kicks. Han har lång erfarenhet av handel och e-handel. Han var med och byggde upp Tretti.se, rekryterades 2008 som e-handelschef till Haléns, där han sedan blev vd. Mellan 2011 och 2018 var han koncernchef på Consortio Fashion Group, där bland andra Bubbleroom och Cellbes ingår. Han är även styrelseordförande i Svensk Digital Handel.
Lennart Sten

Lennart Sten

Lennart Sten är vd för Svenska Handelsfastigheter, som han grundade 2015. Han är dessutom ordförande i Fastighetsägarna Sverige, bostadsutvecklaren Klarabo och brittiska CLS Holdings och styrelseledamot i Ikeakopplade Interogo Holding. Han har en 17-årig karriär inom GE Real Estate bakom sig, bland annat var han Europachef mellan 2011 och 2014.
Jesper Örtengren

Jesper Örtengren

Jesper Örtengren är sedan våren 2013 affärsutvecklingschef Handel på Vasakronan. Med bakgrund från försäljning och butiksdrift samt med en magister i ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet har handel varit en central del av Jespers yrkesverksamma liv. Efter en tid som etableringskonsult på Colliers började han 2005 på AP Fastigheter där han senare blev enhetschef för handeln i Göteborg. Han hade senast rollen som fastighetschef på Vasakronan i Göteborg innan han tog sig an handeln i hela bolaget.
Anders Elvinsson

Anders Elvinsson

Anders Elvinsson är sedan ett knappt år tillbaka Head of Valuation & Advisory på Cushman & Wakefield  i Sverige. Innan dess var han Deputy Head of Valuation och partner på Newsec. Han är av RICS och Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare och utbildad civilingenjör vid Chalmers och civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.
Helena Olsson

Helena Olsson

Helena Olsson är sedan 2014 chef för Stadsutveckling och samhälle på Fastighetsägarna Stockholm och arbetar för att främja levande städer och platser, platssamverkan och urban mobilitet. Hon har tidigare bland annat varit chefsekonom på Stockholms Handelskammare, borgarrådssekretererare inom Stockholms stad och analytiker på HUI.
Johan Davidson

Johan Davidson

Johan Davidson är sedan 2017 chefsekonom på Svensk Handel. Han har tidigare bland annat varit chefsekonom på Sveriges Apoteksförening och mellan 2006 och 2013 var han biträdande samordningschef och politiskt sakkunnig på Regeringskansliet. Han är styrelseledamot i bland andra Handelsrådet, LFV, Fortifikationsverket och Statens Fastighetsverk.
Louise Ryning

Louise Ryning

Louise Ryning är affärsutvecklingschef på Unibail-Rodamco-Westfield i Norden, som äger fyra köpcentrum i Stockholm, bland andra Westfield Mall of Scandinavia. Hon började på dåvarande Unibail-Rodamco 2009 och har sedan dess innehaft ett flertal olika positioner inom koncernen. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.
Jan Gösbeck

Jan Gösbeck

Jan Gösbeck marknads- och affärsutvecklingschef och vice vd på Fasticon Kompetens. Han har tidigare bland annat varit vd för Estancia Property Management, centrumchef på Kista Galleria, haft ledande positioner inom inom hotell- och restaurangbranschen och varit egenföretagande konsult.
Monica Bruvik

Monica Bruvik

Monica Bruvik är sedan 2018 senior detaljhandelsanalytiker på HUI Research. Hon är civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi från KTH och har tidigare bland annat varit gruppchef för Fastighetsutveckling på WSP och vd och marknadschef på Centrumutveckling.
Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale

Alessandro Cardinale är founding partner och arkitekt på Studio Stockholm och en drivande part vad gäller transformationsprojekt och utveckling av befintliga fastigheter såväl som nybyggnation. Som kommersiell arkitekt har han specialistkompetens inom samtliga de områden som påverkar utvecklingen av framgångsrik handel och retail. Tillsammans med flera kollegor på Studio Stockholm ligger han bakom Synsams Flagship store på Norrmalmstorg, liksom den nyöppnade Synsambutiken i Göteborg.
Malin Runberg

Malin Runberg

Malin Runberg är stadsutvecklingstrateg på Diös. Hon har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen - hon tog examen år 2000 från KTH som fastighetsekonom och har sedanbland annat arbetat som platschef på Fastighetsägarna, ortschef på Akelius och exploateringsingenjör på Östersunds kommun. På Diös har hon haft olika roller; uthyrare, affärschef och sedan ett drygt år nu stadsutvecklingstrateg, där hon fokuserar på innehåll i städerna och hur man skapar attraktiva platser.
Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson jobbar sedan 2018 som affärsutvecklare med ansvar för Nya Affärer på Diös. Före Diös var han entreprenör i 15 år, grundade och drev ett flertal företag inom främst digital kommunikation och konsultation inom digitalisering och e-handel. Bland annat är han medgrundare till House Be, idag den största coworking-operatören i norra Sverige.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Retail och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.

Stora Retaildagen 2020

Var: Clarion Hotel Sign, Stockholm​

När: 20 februari 09.00 - 16.00
(registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om handel och handelsfastigheter. Sektorn stöps om i en rasande fart, e-handeln tar marknadsandelar, köpcentrum blir upplevelsecentrum – de som inte hänger med i den snabba utvecklingen hamnar hopplöst på efterkälken.
 
Det här seminariet avhandlar de senaste trenderna inom sektorn. Skarpa analyser och spaningar blandas med intervjuer med nyckelpersoner inom retail och retailfastigheter.
Du kan följa framväxten av seminariet på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Film från senaste eventet: