Image
Storsalas vd Orlando Villacrez.

Storsala fortsätter förvärvståget med största projektet hittills

Transaktioner Storsala har stora planer på att växa och marknaden är rätt för att göra förmånliga förvärv. Och det gör nu bolaget för andra gången i år. Fler ska det bli, säger vd Orlando Villacrez till Fastighetssverige.


Heba förvärvar två äldreboenden i Tyresö av Hemsö.

Heba förvärvar två äldreboenden i Tyresö av Hemsö

Transaktioner Heba har den 2 februari tecknat avtal med Hemsö gällande förvärv av två äldreboenden om totalt 115 lägenheter, 7 575 kvadratmeter uthyrbar yta i Tyresö. Det årliga hyresvärdet uppgår till 19,2 miljoner kronor och fastigheterna är fullt uthyrda med långa hyreskontrakt. Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 207 miljoner kronor med ett underliggande fastighetsvärde om 347 miljoner kronor. Tillträde planeras att ske under mars 2024.


Tyresö.

Besqab säljer i Tyresö

Transaktioner Besqab har avtalat om försäljning av fem mindre fastigheter i Trollbäcken i Tyresö för en köpeskilling motsvarande ett underliggande fastighetsvärde om totalt 30 miljoner kronor.


Akademibokhandeln adderar ny butik.

Öppnar ny butik: "Styrkebesked för den fysiska bokhandeln"

Uthyrning Nu står det klart att Akademibokhandeln adderar en butik till butiksnätet – i början av nästa år öppnar en ny butik i Tyresö centrum.


Fastigheten är på nära 4 000 kvadratmeter.

Logistri köper i Tyresö

Transaktioner Logistri meddelade under tisdagen att bolaget tecknat ovillkorat avtal om förvärv av fastigheten Lastbilen 5 i Tyresö. Hyresgäst är IV Frohe Sweden AB. Säljare är Mälarverken.


Karl Olof Dedering, ny CIO på Tyréns Group.

Olof Dedering ny CIO för Tyréns

Karriär Olof Dedering har utsetts till CIO för Tyréns Group. Han har drygt 20 års erfarenhet av att leda produkt- och tjänsteutveckling, försäljning och digital transformation i internationella konsult- och techbolag.


Coworkingen på 24 Storages anläggning i Tyresö kan bli den första av många för bolaget.

Oväntade coworkingsatsningen: "Ser stor potential i att skala upp detta"

Bolag Coworking har varit en trend som tagit fart rejält senaste åren. Nu ger en oväntad aktör sig in på marknaden: 24Storage. För Fastighetssverige berättar Gabriel Bergqvist, Head of Brand & Business Development, om satsningen, potentialen och varför han tror att man kommer fylla ett behov som traditionella coworkingaktörer inte gör.


NREP ökar sin bostadsportfölj.

NREP:s bostadsportfölj växer med nytt bostadskvarter i Tyresö

Transaktioner NREP fortsätter växa inom bostadssektorn när totalt 211 bostäder i området Bollmoraberg i centrala Tyresö förvärvas från Vasaparken BOAB. Redan nästa år kommer de första hyresgästerna flytta in i fastigheterna som NREP kommer äga och förvalta långsiktigt.


tt gemensamt första spadtag för den nya anläggningen togs av Jan Larsson Business Sweden, Staffan Ingvarsson på Stockholm Business Region, Anna Hallberg, Utrikesdepartementet, Mattias Nubäck, Inmotion Technologies och Martin Ernstson på Balder.

Balder bygger fabrik för Inmotion i Tyresö

Uthyrning Inmotion Technologies i Tyresö expanderar och utökar med en produktionsanläggning på 6 000 kvadratmeter. Bakom expansionen finns en kraftig efterfrågan på Inmotions produkter inom eldrift av kommersiella elfordon. Bygget av den nya anläggningen startas i februari 2022 och invigning planeras till sommaren 2023. Fastighetsägare och byggherre är Balder som tillsammans med hyresgästen Inmotion har arbetat fram de nya lokalerna.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstam: "Det är total köphysteri just nu"

Bolag Wallenstam har varit ovanligt aktiva på transaktionsmarknaden de senaste vekorna med två stora försäljningar, bland annat en till SBB, som inbringat över två miljarder i kapital. För Fastighetssverige berättar Hans Wallenstam varför bolaget gått in i säljläge, om det enorma köptrycket på marknaden och om det är aktuellt för bolaget att investera i något annat fastighetsbolag efter aktieköpet i SBB.


Hans Wallenstam.

Wallenstam miljardsäljer i Tyresö

Transaktioner Wallenstam har idag tecknat avtal om att sälja två bostadsfastigheter i Tyresö till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt en miljard kronor.


Industrilandskapet premiärköper

Transaktioner Nystartade Industrilandskapet genomför sin första affär.


Flygbild över den aktuella fastighetens läge i Tyresö.

Besqab köper fastighet i Tyresö

Transaktioner Besqab har tecknat avtal om att förvärva en fastighet i Trollbäcken i Tyresö. Planen är att utveckla ett flerfamiljshus med cirka 60 nya bostadsrättslägenheter. Fastigheten är belägen i ett strandnära område precis invid Drevviken.


Den publika byggnaden med sitt karakteristiska tak associerar till Jägersros logotyp.

Så blir nya jätteprojektet Jägersro

Bolag Tyréns uppdrag är lika stor som 55 fotbollsplaner.


Stockholms stad säljer mark till Tyresö kommun

Transaktioner Stockholms stad ska sälja ett fristående markområde beläget i Nacka kommun till Tyresö kommun. Försäljningen ger staden en betydande intäkt för en fastighet som inte längre är strategiskt viktig för staden att äga. Samtidigt möjliggör den för Tyresö kommun att utveckla verksamheter som är viktiga för kommunens tillväxt.


Sveafastigheter vinner markanvisningstävling i Tyresö

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Wättingeområdet, Tyresö kommuns nästa stora utvecklingsområde.


Galjaden säljer två fastigheter

Transaktioner Galjaden Fastigheter AB säljer fastigheterna Vevstaken 10 i Kristianstad och Solkraften 15 i Tyresö till Kvalitena.


JM bygger åt Småa i Tyresö

Bygg/Arkitektur JM Entreprenad har ingått avtal med Småa om att uppföra bostadsrättslägenheter, radhus och lokaler genom en totalentreprenad.


Klart för byggstart av BRF Steget i Tyresö

Bygg/Arkitektur Beslut om igångsättning av Riksbyggens projekt BRF Steget i Norra Tyresö centrum har nu tagits. Entreprenadavtal har skrivits med JM Entreprenad och det första spadtaget är planerat att ske i slutet av maj.


Riksbyggen säljstartar i Tyresö

Bostäder I norra Tyresö centrum bygger Riksbyggen 72 bostadsrätter.