Image
Stockholm.

Ny mataffär till Sturekvarteret

Uthyrning Sturegallerian AB skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3 100 kvadratmeter i Sturekvarteret.


Restaurerade fasader som bildar en attraktiv fond mot Stureplan och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweco får fortsatt helhetsuppdrag för Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Swecos uppdrag är att som huvudarkitekt och konstruktör förverkliga ombyggnationen av k-märkta Sturekvarteret till ett nytt nav för stockholmare. Tre tuffa hållbarhetscertifieringar ska uppnås. Dessutom blir Sweco arkitekt för en helt ny tunnelbaneuppgång. Uppdragen är värda cirka 63 miljoner kronor.


Studio Stockholm ritar kontorsytorna i nya Sturekvarteret.

Studio Stockholm utformar kontoren i nya Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har tilldelats uppdraget att utveckla cirka 21 000 kvadratmeter kontorsyta i nya Sturekvarteret.
– Platsens historia, läge och varumärke gör detta till ett unikt projekt, både lokalt och nationellt. Vår ambition är därför att med fokus på kvalitet och långsiktighet skapa en helt ny referenspunkt på den svenska kontorsmarknaden, säger Alessandro Cardinale, partner på Studio Stockholm.


Det nya Sturekvarteret väntas stå klart 2027/2028.

"Vi har aldrig tappat tron på vår vision"

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Stockholm har antagit den nya detaljplanen för Sturekvarteret som nu kommer att rustas upp under de närmsta sju åren. För Fastighetssverige berättar projektansvariga Charlotta Rosén om den långa vägen fram till fullmäktiges godkännande och vilken förvandling som kommer ske på den anrika platsen fram till 2027.


Bangska palatsets fasad.

KF antar detaljplanen för Sturekvarteret – 2021 börjar upprustningen

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Stockholm har antagit den nya detaljplanen för Sturekvarteret. Planen innebär att Sturekvarteret får ett tillskott av hyresbostäder, moderna kontorsarbetsplatser och en ny entré till Östermalmstorgs tunnelbanestation. Samtidigt gör fastighetsägaren ADIA en stor satsning på att renovera de historiska fasaderna i kvarteret.


Nya Stureplan kan skjutas upp ännu ett halvår

Bygg/Arkitektur De strandade ombyggnadsplanerna är fast på återremiss och nu kan det dröja tills efter valet innan beslut i omtvistade frågan fattas.