Image
Alex Mabäcker, vd Samfori, talade på Stora samhällsfastighetsdagen i Stockholm.

Gemensamt ansvar lösningen för samhällsfastigheter

Stora Samhällsfastighetsdagen Under rådande konjunktur vill det offentliga allt oftare återgå till att äga samhällsfastigheter själva. Men frågan om huruvida en kommun ska äga eller hyra tar för stor plats; det som behövs är gemensamt ansvar för byggandet av fler boenden. Det menar Alex Mabäcker, vd för samhällsfastighetsbolaget Samfori.
– Vi sitter och har långa dialoger om ägande med kommuner där boendena skulle varit klara igår.


Nils Styf på Stora samhällsfastighetsdagen på Grand Hôtel i Stockholm.

"Obligationsmarknaden absolut inte död för vårt segment"

Stora Samhällsfastighetsdagen Investeringsläget på samhällsfastighetsmarknaden är, trots rådande konjunktur, gott och det har aldrig varit så stark hyresgästförfrågan som nu. Det menar Nils Styf, vd på Hemsö, och skjuter samtidigt hål på myten om att obligationsmarknaden skulle gå knaggligt.
– Den är absolut inte död när det gäller vårt segment. Och det finns kunder som vill betala.


Jens Ekwall.

Öl, vitt eller rött i kranarna på äldreboenden – om Jens Engwall får bestämma

Stora Samhällsfastighetsdagen Han är sextiosju år men fortsätter att investera och starta verksamheter inom olika branscher. Han är involverad i ett femtontal bolag och långt ifrån alla av dem är verksamma inom fastigheter. Mest stolt är Jens Engwall faktiskt över spriten. Hans Love Spirit lovordas världen över.
– Jag kallar den sektorn för "mina livsmedel".


Vem äger våra viktiga samhällsfastigheter idag? Det här grundar sig på geopolitiska faktorer, oro, långsiktighet, rådighet, menar Katrin Wallensjö på Svefa.

Så ser marknaden för samhällsfastigheter ut idag

Ekonomi/Finansiering Hur ser marknaden för dagen ut inom samhällsfastighetssegmentet och vilka är trenderna? Katrin Wallensjö, analyschef på Svefa, presenterar en initierad inblick över vad vi kan vänta oss på transaktionsmarknaden under året.
– Det ska vara rätt ägare till rätt fastighet, säger hon till Fastighetssverige.


Stora Samhällsfastighetsdagen
I dag stänger anmälan till årets mötesplats med 100% fokus på samhällsfastigheter - en mötesplats lika självklar för den som jobbar i segmentet som Hjärtlandet är för amerikanen. Säkra din plats nu!
Bland talarna märks: Annika Winsth, chefsekonom, Nordea, Nils Styf, vd, Hemsö, Alexandra Laurén, vd, Specialfastigheter, Alex Mabäcker, vd, Samfori, Evin Cetin, advokat/författare/föreläsare, Dan T. Sehlberg, vd, Sehlhall Fastigheter, Maria Frid, vd, Hoivatilat Sverige, Poyan Katebi, vd, Samfastigheter och Jens Engwall, fastighetsentreprenör/rådgivare/styrelseledamot, Nyfosa mfl.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Årets mötesplats med fokus på samhällsfastigheter – anmälan stänger i dag

Stora Samhällsfastighetsdagen Nu på onsdag, den 7 februari, på Grand Hotel i Stockholm är det dags för årets mötesplats för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. Anmälan stänger i dag fredag så det är hög tid att säkra dina platser om du inte redan gjort det.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Anders Önbäck (S), kommunstyrelsens ordförande, Nykvarn, Christofer Fjellner (M), oppositionsborgarråd, Stockholms stad, Patrik Stenman, finansrådgivare, Kommuninvest och Sergej Salnikov (SD), ledamot, fastighetsnämnden, Stockholms stad. Säkra din plats till årets event med 100% fokus på samhällsfastigheter – anmälan stänger i morgon fredag!

Stora Samhällsfastighetsdagen: Vad bör det offentliga äga?

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I ett av dagens panelsamtal får vi bland annat politikens syn på om kommunerna ska äga och driva fastigheterna själva eller sälja ut delar av beståndet.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Dan T Sehlberg, Maria Frid och Poyan Katebi utgör panelen som diskuterar läge och framtidsmöjligheter i sektorn vårdfastigheter på Stora Samhällsfastighetsdagen den 7 februari.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Vårdfastigheter – investeringsmöjligheter och utmaningar

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I ett av dagens panelsamtal får vi koll på investeringsläget i segmentet vårdfastigheter och även höra om nutida och framtida utmaningar.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Sara Persson.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Gängen infiltrerar vårdföretagen – så här skyddar du dina fastigheter

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I en av dagens föreläsningar får vi veta hur vi kan skydda våra fastigheter när gängen infiltrerar företagen.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Evin Cetin är jurist och författare och menar att bostadsbolagen har en nyckelroll i att kunna göra de utsatta områdena tryggare och motverka nyrekryteringen till gängen. ”De borde tänka på affären! Det här är affärskritiskt.” Missa inte intervjun med henne på Stora Samhällsfastighetsdagen den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Evin Cetin om branschens nyckelroll i gängkriminalitetens Sverige

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I en av dagens programpunkter möter vi advokaten och författaren Evin Cetin i ett samtal om vad fastighetsbranschen och bostadsbolagen kan göra i arbetet mot gängkriminaliteten i Sverige.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Alex Mabäcker, Alexandra Laurén och Nils Styf utgör investeringspanelen på Stora Samhällsfastighetsdagen den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Investeringsläget i segmentet

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. Under dagen får du höra tre tunga företrädare i ett samtal om investeringsläget i segmentet.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Annika Winsth, Katrin Wallensjö och Mattias Bokenblom levererar en trio tunga analyser på Stora Samhällsfastighetsdagen den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Branschens bästa analyser för kloka affärsbeslut

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I början av dagen får du tre tunga analyser som hjälper dig att fatta kloka och korrekta affärsbeslut i framtiden. .


Stora Samhällsfastighetsdagen
Jens Engwall.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Jens Engwall om karriär, marknadsläge och affärsmöjligheter

Stora Samhällsfastighetsdagen Den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. I en av programpunkterna möter du fastighetsprofilen Jens Engwall i ett samtal om marknadsläge, affärsmöjligheter och investeringar.


Stora Samhällsfastighetsdagen
Här i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm arrangeras Stora Samhällsfastighetsdagen onsdag den 7 februari 2024.
(Bilden är från 2023 års upplaga av Stora Kontorsdagen).

Stora Samhällsfastighetsdagen: Notera den 7 februari i almanackan!

Stora Samhällsfastighetsdagen Boka in den 7 februari på Grand Hotel i Stockholm i din almanacka. Då är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den tredje upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Här på Grand Hôtel i Stockholm arrangeras Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag den 9 februari.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Här är hela programmet och alla talare – anmälan stänger i dag!

Stora Samhällsfastighetsdagen Nästa torsdag, den 9 februari, är det dags för den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Det här är mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter. Anmälan stänger i dag, säkra din plats nu!


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Alexandra Hagen, Camilla Fransson, Dorotea Stellmach, Maria Frid och Poyan Katebi utgör talarna i panelsamtalet Samhällsfastigheterna i framtiden – visioner och breda tankar på Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag på Grand Hotel i Stockholm. Anmälan stänger i övermorgon fredag, säkra din plats nu.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Samhällsfastigheterna i framtiden – visioner och breda tankar

Stora Samhällsfastighetsdagen Nästa torsdag, den 9 februari, är det dags för den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Det här är mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter. Dagen avslutas med ett stort panelsamtal om framtiden för segmentet. Anmälan stänger i övermorgon fredag, säkra din plats i dag.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Tomas Johansson, Andreas Wallström, Erik Törnblom och Mikael Söderlundh står för en kvartett tunga anlyser på Stora Samhällsfastighetsdagen nästa torsdag den 9 februari på Grand Hotel.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Analyserna för kloka beslut framgent

Stora Samhällsfastighetsdagen Nästa torsdag, den 9 februari, är det dags för den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Det här är mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter. Dagen inleds med ett antal analyser som kommer underlätta dina affärsbeslut framöver. Anmälan stänger nu på fredag, säkra din plats i dag.


Stora Kontorsdagen
Dan T Sehlberg möter du i en öppenhjärtig intervju på Stora Samhällsfastighetsdagen den 9 februari på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Dan T Sehlberg – författare och fastighetsentreprenör

Stora Samhällsfastighetsdagen Om knappt tre veckor, den 9 februari, på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. Under dagen möter du Sehlhalls grundare, fastighetsentreprenören och författaren, Dan T Sehlberg i en öppenhjärtig intervju.


Stora Kompetensdagen
Anette Frumerie, Krister Karlsson och Åsa Hedenberg möts i ett samtal om investeringsläget på Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel den 9 februari.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Fokus på investeringsläget i sektorn

Stora Samhällsfastighetsdagen Om fyra veckor, den 9 februari, på Grand Hotel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen. Ett av dagens fokusområden blir investeringsläget i sektorn.


Stora Kontorsdagen
Här på Grand Hôtel i Stockholm arrangeras Stora Samhällsfastighetsdagen den 9 februari.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Notera 9 februari i almanackan!

Stora Samhällsfastighetsdagen Boka in den 9 februari på Grand Hotel i Stockholm i din almanacka. Då är det dags för mötesplatsen för dig med fokus på samhällsfastigheter – den andra upplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen.


Stora Kontorsdagen
I dag stänger anmälan till Stora Samhällsfastighetsdagen som arrangeras på Grand Hotel i Stockholm nästa torsdag, dagen efter att pandemirestriktionerna tas bort.

Stora Samhällsfastighetsdagen: I dag stänger anmälan – säkra din plats nu!

Stora Samhällsfastighetsdagen Höst I dag stänger anmälan till premiärupplagan av Stora Samhällsfastighetsdagen på Grand Hotel i Stockholm nästa torsdag. Säkra din plats nu!