Image
Stora Bostadsdagen Göteborg
Idag stänger anmälan till 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG.

Stora Bostadsdagen GBG: Här är hela programmet – anmälan stänger i dag

Stora Bostadsdagen Göteborg På torsdag i nästa vecka, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Anmälan stänger i dag så nu är det hög tid att säkra din plats!


Stora Bostadsdagen Göteborg
Catrin Tengfjord, Gustav Johansson och Sven-Erik Kristensen utgör panelen som diskuterar läget på bostadsmarknaden på Stora Bostadsdagen GBG nästa torsdag den 16 maj på Hotel Draken.

Stora Bostadsdagen GBG: Mäklarna med örat mot marken – vad händer ute på marknaden?

Stora Bostadsdagen Göteborg På torsdag i nästa vecka, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi, bland mycket annat, en initierad uppdatering av läget på bostadsmarknaden av en kunnig trio mäklare med örat mot marken.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Marcus Jonsson är vd på Development Partner som leder utvecklingen i Södra Änggården.

Stora Bostadsdagen GBG: Södra Änggården – från industriområde till bostadsområde

Stora Bostadsdagen Göteborg Om två veckor i dag, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi, bland mycket annat, en intressant uppdatering om läget för det stora projektet Södra Änggården, industriområdet som ska omvandlas till en ny stadsdel med bland annat 2000 nya bostäder.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Linus Fernström framför ett av husen han ritat. Du möter honom på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj på Clarion Hotel Draken.

Stora Bostadsdagen GBG: Hockeyproffset som blev arkitekt

Stora Bostadsdagen Göteborg Om drygt två veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen möter vi bland annat Linus Fernström som efter en framgångsrik hockey-karriär tvingades lägga skridskorna på hyllan efter en hjärnskakning, och sadlade om till arkitekt.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Agneta Kores, Christina Heikel, Terje Johansson och Mariette Hilmersson diskuterar bostadsbyggande och bostadsbrist på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Nyckelaktörer om hur vi får fart på bostadsbyggandet

Stora Bostadsdagen Göteborg Om tre veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till en tung panel med nyckelaktörer på göteborgsmarknaden och deras syn på hur vi får fart på bostadsbyggandet och löser bostadsbristen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Christer Niland redogör för läget med gigantprojektet Älvstaden på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Vision Älvstaden – håller tidsplanen?

Stora Bostadsdagen Göteborg Om en månad, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till ett intressant föredrag om det gigantiska stadsutvecklingsprojektet Vision Älvstaden under rubriken Håller tidsplanen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Andreas Wallström, Katrin Wallensjö och Robert Boije står för en trio tunga analyser som kommer hjälpa dig att fatta kloka affärsbeslut nu och i framtiden. Missa inte Stora Bostadsdagen GBG på Clarion Hotel Draken den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Tunga analyser för kloka affärsbeslut

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken.
Dagen inleds med en trio tunga analyser som kommer ge dig verktygen för att fatta kloka beslut nu och framgent.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Katarina Liljestam-Beyer, VD och medgrundare, Colive.

Stora Bostadsdagen GBG: Coliving – kommunalt botemedel mot bostadsbristen?

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna får vi höra mer om Coliving och hur det kan vara ett sätt att komma till rätta med den eskalerande bostadsbristen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Jacob Karlsson.

Stora Bostadsdagen GBG: Jacob Karlsson om K-Fastigheters Göteborgsplaner

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna möter vi K-Fastigheters grundare och vd Jacob Karlsson i en intervju om marknadsläget och planerna i Göteborgsområdet.


Ulf Merlander bytte uniformen mot kostymen.

"Förut fixade jag fängelsekontrakt, nu fixar jag förstahandskontrakt"

Stora Bostadsdagen Göteborg Efter mer än trettio år som polis var det dags för Ulf Merlander att göra något nytt. Så när en rekryterare hörde av sig och frågade om han vill bli vd för Gårdstenbostäder vågade Ulf språnget. Och han längtar inte tillbaka.
– I fastighetsbranschen skapar man möjligheter för folk.


Axel Darvik, Christina Heikel, Daniel Bernmar och Johannes Hulter debatterade ombildningar på Stora Bostadsdagen GBG.

Ombildningar av hyresrätter i innerstaden – fortfarande en het potatis

Stora Bostadsdagen Göteborg I Göteborg är det stopp för ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter fram till 2026, enligt beslut av de styrande partierna i Göteborg, S, V och MP tillsammans med Centerpartiet. Men det kommer en tid efter mandatperiodens slut. På Stora Bostadsdagen i Göteborg debatterade företrädare för styret, oppositionen och handeln både nutid och framtid.


Vad behövs för att få igång nyproduktionsmarkanden i Göteborg?

Nyproduktion i krisen: "Varför starta nu om det blir bättre sedan?"

Stora Bostadsdagen Göteborg Göteborg växer och behöver ömsa skinn. Man brukar för jämförelsens skull säga att ett nytt Halmstad ska in i staden. Samtidigt drar flera aktörer ner på produktionstakten och avbryter projektplaner. På Stora Bostadsdagen stod det klart att branschen eftersöker flera sorters morot för att nyproduktionen ska komma igång igen.


Linda Lövgren, WSP.

Bostadsmarknaden – vad behöver förändras och vilka är affärsmöjligheterna?

Stora Bostadsdagen Göteborg Bromsspåren ryker fortfarande efter bostadsmarknadens tvärnit. Behöver den kanske omdanas inför en omstart? Helt eller delvis? Hur i så fall? Och ger medierna en skev bild av hur läget faktiskt är? Linda Lövgren, senior analytiker WSP, har bråda tider i en bostadsmarknad som inte beter sig som någon är van.
– Det är stökigt att analysera bostadsmarknaden nu.


Helena Staaf, Forsen.

Construction Management – modellen i tuffa tider?

Stora Bostadsdagen Göteborg Stora Bostadsdagen under torsdagen i Göteborg är ett av Fastighetssveriges många och välbesökta event som även den här gången behandlade bostäder och marknaden för bostadsfastigheter i Göteborgsregionen. En av de talande var Helena Staaf, chef för verksamhetsutveckling och projektledare på projektledningsföretaget Forsen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
I dag stänger anmälan till Stora Bostadsdagen GBG, som hålls på torsdag i nästa vecka på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Idag stänger anmälan – säkra din plats nu

Stora Bostadsdagen Göteborg Nästa torsdag, den 1 juni, är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Säkra din plats nu – anmälan stänger i dag.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Axel Darvik, Christina Heikel, Daniel Bernmar och Johannes Hulter debatterar ombildningar på Stora Bostadsdagen GBG nästa torsdag.

Stora Bostadsdagen GBG: Debatt – ombildningar av hyresrätter eller ej?

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 1 juni är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna får vi lyssna till en kunnig panel debattera ombildningar av hyresrätter i Göteborg. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nu på fredag.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Mårten Lilja, Regina Svantesson, Thorbjörn Hammerth och Tommy Fritz diskuterar nyproduktionsmarknaden i Göteborg på Stora Bostadsdagen GBG den 1 juni på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Nyproduktionsmarknaden i Göteborg

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 1 juni är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna får vi lyssna till en kunnig panel berätta om hur läget är på nyproduktionsmarknaden i Göteborg.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Linda Lövgren.

Stora Bostadsdagen GBG: Affärsmöjligheter i ett tvärnitat segment

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 1 juni är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna berättar Linda Lövgren, senior analytiker på WSP, om affärsmöjligheterna i en tvärnitad marknad.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Ulf Merlander bytte polisuniformen mot vd-stolen på Gårdstensbostäder.

Stora Bostadsdagen GBG: Han bytte polisuniformen mot vd-stolen

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 1 juni är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna möter vi Ulf Merlander, polismannen som blev vd för Gårdstensbostäder.


Stora Bostadsdagen Göteborg April
Bostadsminister Andreas Carlson (KD) öppningstalar på Stora Bostadsdagen GBG den 1 juni

Stora Bostadsdagen GBG: Bostadsministern öppningstalar på årets upplaga

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 1 juni är det dags för 2023 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Bostadsminister Andreas Carlson öppnar dagen med ett tal om den nya bostadspolitiken.