Image

Storägare köper fler aktier i Annehem

Bolag Storägaren Ekhaga Utveckling har den 1-2 augusti köpt ytterligare 18 457 B-aktier i fastighetsbolaget Annehem, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


Varvsstadens område med Willys placering markerad.

Willys öppnar ny butik på 3 500 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Malmö City får ytterligare ett tillskott på livsmedelskartan när Willys planerar att öppna en butik i den nya stadsdelen Varvsstaden. Under första halvan av 2025 slår man upp portarna till den cirka 3 500 kvadratmeter stora butiken.


Gjuteriet.

Oatly flyttar huvudkontoret till Varvsstaden

Uthyrning Steg för steg sker nu omvandlingen från Kockums klassiska industrimark till en levande stadsdel, mitt i Malmö City. I Varvsstaden uppförs nya bostäder och olika verksamheter och utbildningar väljer att etablera sig. Näst på tur att signera hyresavtal är det skånska livsmedelsföretaget Oatly. 2023 flyttar huvudkontoret till Gjuteriet där man kommer att hyra cirka 4 600 kvadratmeter.


Maskinhallen.

Peab och Balder hyr ut 16 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Lunds universitet blåser nytt liv i Kockums gamla byggnader i Varvsstaden. Nu står det klart att universitetet har tecknat samarbetsavtal med Varvsstaden för att skapa ett nytt campus för Musikhögskolan, Teaterhögskolan och Konsthögskolan.


Jörgen Lundgren.

Jörgen Lundgren blir vd för nytt Peab-bolag

Bolag Peab har bildat ett nytt fastighetsbolag med dess helägda färdigställda kommersiella fastigheter för att, som tidigare meddelats, dela ut det till aktieägarna. Den osäkerhet som råder i omvärlden gör dock att tidpunkten för utdelning och notering har skjutits fram till dess att situationen stabiliserats. Som ett steg i förberedelserna inför den planerade utdelningen och noteringen meddelar Peab att det nya fastighetsbolaget har fått en styrelse och ledning samt namnet Annehem Fastigheter. Den tidigare Norrporten- och Solnaberg-vd:n Jörgen Lundgren blir vd för det nya bolaget.


Peab utvecklar och bygger nytt kontor i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen till ett nytt Peab Center i södra Hyllie i Malmö.


Nu skapas grunden till The Point

Bygg/Arkitektur Med start i dag börjar grunden att gjutas till Öresundsregionens högsta byggnad – The Point – som ska rymma 20 000 kvadratmeter kontorslokaler.


Annehem byggstartar Point Hyllie

Bygg/Arkitektur Annehem har, via det av Peab och Volito samägda bolaget Point Hyllie Holding AB, fått uppdraget att utveckla The Point, en 29 våningar hög kontorsbyggnad i stadsdelen Hyllie i Malmö.


Niras plockar in nya konsulter

Bolag Niras nyrekryterar i Stockholm och Göteborg. I Stockholm hämtas fyra nya konsulter in och i Göteborg anställs två nya konsulter.


Annehem och Peab utvecklar vidare i södra Hyllie

Transaktioner Annehem köper mark av Malmö stad där bland annat Peab planerar att etablera sitt regionala center. Marken ligger granne med Ikeas globala kontor Hubhult. Tekniska nämnden godkände i går avtalet om markförsäljningen på 13 000 kvadratmeter för en köpeskilling om drygt 41 miljoner kronor.


Annehem säljer för 417 miljoner

Transaktioner Annehem säljer för 417 miljoner kronor i bland annat Hyllie i Malmö.


Hahne in i Victoria Parks styrelse

Bolag Erik Selin-anknutne Christian Hahne tar plats i Victoria Parks styrelse.


Fullt i Point Hyllies andra etapp

Uthyrning Annehem har nu hyrt ut de sista kontorsytorna i Point Hyllies andra etapp.


Stordalen-hotell till Point Hyllie

Uthyrning Tredje etappen av Annehems Point Hyllie blir ett 18 våningar högt Nordic Choice-hotell.


McDonald’s öppnar i Point Hyllie

Uthyrning Annehem har tecknat avtal med McDonald's i Point Hyllie etapp 2 i Malmö, restaurangen kommer att slå upp dörrarna senare i höst.


Optionsprogram och nya ledamöter i Victoria Park

Bolag Victoria Park utlyser en extra bolagsstämma. Nya ledamöter ska väljas in i styrelsen och ett optionsprogram ska klubbas igenom.


Annehem hyr ut i Point Hyllie

Uthyrning Sydvatten AB flyttar sitt kontor från World Trade Center i Västra Hamnen, Malmö, till Point Hyllie.
Hälften av de 4 000 kvadratmeterna i Point Hyllies andra etapp, hus D, är nu uthyrda.


Första uthyrningen i Point Hyllies andra etapp klar

Uthyrning I juli 2012 beräknas den andra etappen i Annehems projekt Point Hyllie stå klar. Nu är det första hyreskontraktet undertecknat.


Point Hyllies första etapp fullt uthyrd

Uthyrning Annehems Point Hyllies första etapp på 3 900 kvadratmeter är nu fullt uthyrd.