Image
Västra Stranden.

Diös fortsätter utvecklingen av Västra Stranden i Luleå

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att nästa etapp av Diös nya gröna mixkvarter, Västra Stranden, intill Bergnäsbrons norra fäste i Luleå– en byggnad som kommer att uppföras längs Sandviksgatan/Residensgatan – inleds under sensommaren. När huset står klart under hösten 2026 kommer det bland annat att inrymma moderna kontorsytor, lokaler för urban service och en mobilitetsanläggning.


Västra Stranden i Luleå.

Diös och Nåiden Bygg ingår avtal om Västra Stranden i Luleå

Bygg/Arkitektur För några veckor sedan offentliggjorde Diös sina planer för området Västra Stranden i centrala Luleå, med Försäkringskassan som blivande hyresgäst. Nu är det klart att Nåiden Bygg får i uppdrag att tillsammans med Diös utveckla etapp 1 av området, med avsikt att teckna entreprenadavtal under våren. Västra Stranden kommer att inrymma fyra moderna och miljöcertifierade byggnader för kontor, bostäder och urban service. Byggstarten är beräknad till våren 2022.


Pensionsmyndighetens kontor i Luleå som står färdigt i mitten av 2023.

Pensionsmyndigheten till nya lokaler i Luleå

Uthyrning Pensionsmyndigheten har undertecknat avtal om hyra av en kontorslokal i Luleå. Inflyttning i det nya kontoret i närheten av Luleå tekniska universitet planeras till mitten av 2023.


Diös utvecklar parkeringshuset Tjädern.

Diös utvecklar parkeringshus i Luleå

Bygg/Arkitektur Diös vill utveckla parkeringshuset Tjädern i Norra Hamn till att bli en helt ny plats med bostäder, restauranger och kontor. Nu inleds samrådsperioden för projektet.


Kvarteret Biet.

Diös vill skapa nytt kvarter i Luleå

Bygg/Arkitektur Diös vill skapa ett nytt attraktivt stadskvarter i centrala Luleå som består av moderna och lägenheter och kommersiella lokaler. Utvecklingsprocessen sker av Diös i nära samarbete med Luleå kommun.


Trafikverket expanderar i Luleå.

Diös utvecklar lokaler när Trafikverket expanderar

Uthyrning Trafikverket i Luleå expanderar sin verksamhet med fler medarbetare och utökar därmed sina lokaler på Sundsbacken i centrum.


Internationella Engelska Skolan flyttar in hos Diös i Luleå

Uthyrning Nu är det klart att Internationella Engelska Skolan etablerar sig i Södra Hamn i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös påbörjar ombyggnationen av lokalerna i augusti som kommer att stå färdiga för inflyttning till höstterminen 2019.


Diös utvecklar Strand Galleria i Luleå

Uthyrning Under 2018 kommer Diös att skapa ett mer attraktivt shoppingplan på gatunivå. Träningsanläggningen Inpuls flyttar även in och tar hela det nedre planet. Gallerian beräknas vara helt klar i början av 2019.


Försäkringskassan flyttar in i Luleå Science Park

Uthyrning Försäkringskassans IT-avdelning flyttar in i Luleå Science Park. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna på drygt 2000 kvadratmeter för cirka 120 medarbetare.  Inflyttningen kommer att ske 1 augusti 2018.


"Vi ses som ganska exotiska"

Bolag Diös affärsområdeschef i Norrbotten om senaste investeringen i Luleå, vad som gör att besöksnäringen ökar och planen för framtiden.


Diös utvecklar Luleås största hotell

Bygg/Arkitektur Diös utvecklar Clarion Hotel Sense i Luleå med 74 nya rum. Utbyggnationen gör att hotellet blir Luleås största och ska stå klar under hösten 2017.


Diös rekryterar ny Norrbotten-chef

Karriär Johan Lång blir 1 september ny affärsområdeschef för Diös Fastigheter i Norrbotten.