Image
Åke Sundvall har budat till sig ännu en markanvisning på Årstafältet.

Budar till sig ännu en markanvisning på Årstafältet

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall har sedan tidigare fått tre markanvisningar inom den omfattande stadsutvecklingen på Årstafältet och nu har man lyckats buda till sig en fjärde i konkurrens med åtta andra budgivare. Fastighetssverige berättar mer.


Inom den röda cirkeln i den vänstra bilden planerar Åke Sundvall att bygga ett nytt kontor på 15 000 kvadratmeter i Mariehäll i Västerort. Bolaget får nu en markanvisning för byggnationen.

Åke Sundvalls markanvisning: 15 000 kvadratmeter kontor

Bygg/Arkitektur Ny stor kontorsetablering på gång i Västerort. Även Castellum och flera andra aktörer vill bygga bostäder, skola och handel inom området.


Visionsbild för projektet Söderhov som tagits fram av Castellum, Wallenstam och Åke Sundvall.

Eter långa väntan – nu ska utvecklingen av klassiska idrottsmarken stakas ut

Bygg/Arkitektur Fem år har gått sedan ett konsortium bestående av Castellum, Wallenstam och Åke Sundvall vann markanvisningstävlingen för Hovet- och Söderstadiontomterna – nu ska till slut en detaljplan börja tas fram med syfte att stöpa om den idrottshistoriskt präglade platsen till bland annat bostäder och kontor.


Terrassen.

Heba blir helägare till Terrassen i Uppsala

Transaktioner Heba blir nu 100-procentig ägare av 146 nyproducerade hyreslägenheter i Terrassen, Uppsala. Det sker i och med att Heba köper ut fastigheten och fastighetsägande bolag från ett gemensamt ägt joint venture (JV) med Åke Sundvall. Parterna har uppfört nyproduktion i två kvarter i attraktiva stadsdelen Rosendal. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 248 miljoner kronor.


Kvarteret Atlas i Barkarbystaden.

Texas Longhorn till Åke Sundvalls kvarter Atlas i Barkarbystaden

Uthyrning I Atlas, ett av Åke Sundvalls kommande kvarter i Barkarbystaden, etablerar Texas Longhorn ny restaurang med plats för cirka 60 sittande gäster.


Den södra delen av Årstafältets andra etapp har godkänts i stadsbyggnadsnämnden. Se ytterligare bilder i bildspelet.

Bildspecial: Tummen upp för central del av Årstafältet

Bostäder Halva delen av den andra etappen har antagits av stadsbyggnadsnämnden och över 700 nya bostäder kan snart få klartecken. Se bilder på den nya stadsdelens mest centrala kvarter.


Kvarteret Atlas, Barkarbystaden.

Åke Sundvall och Obos samarbetar i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall och Obos har inlett ett projektsamarbete kring försäljning och byggnation av bostadsrätter i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Kvarteret har en central placering vid den nya tunnelbanans uppgång mot Sveatorget, byggstart sker i slutet av 2021 och första inflytt 2024.


Stora Sköndal.

Samråd för nästa etapp av Stora Sköndal

Bygg/Arkitektur Nästa etapp i stadsbyggnadsprojektet Stora Sköndal – 1 600 bostäder – har nått samrådsskedet.


Kvarter Atlas som Åke Sundvall utvecklar mitt emot Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation ligger och där stadslivet är som mest livfullt. Mot Sveatorget reser sig en sammanhållen högre fasad som passar till stadsrummets större skala och offentliga karaktär.

Åke Sundvall utvecklar stadskvarter vid nya tunnelbanan i Barkarby

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett stadskvarter om 25 500 kvadratmeter BTA med bostäder, kontor och ett stort kommersiellt innehåll mitt emot den kommande tunnelbanan i expansiva Barkarbystaden.


Åke Sundvall stärker upp organisationen.

Åke Sundvall rekryterar trio

Karriär Åke Sundvall stärker upp organisationen med tre nya projektchefer.


Spadtaget togs av Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, tillsammans med Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB och Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB.

Heba och Åke Sundvall tar spadtag för 146 nya hyresrätter i Uppsala

Bostäder Med ett symboliskt spadtag firade Åke Sundvall och Heba bygget av 146 hyresrätter. Planen är att lägenheterna ska byggas med investeringsstöd vilket möjliggör för lägre hyror för de boende.


Heba och Åke Sundvall byggstartar bostadsrätter i Uppsala

Bostäder Tillsammans kommer Åke Sundvall och Heba bygga 159 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Norra Rosendal, Uppsala. Kvarteret med de fyra husen kommer centreras kring en vacker och grönskande innergård som formgivits för att skapa gemenskap och social tillvaro. Bostäderna kommer variera mellan 1-4 rum och kök med preliminär inflyttning våren 2023.


Flygperspektiv från öster med Ulvsundavägen i förgrunden och Rinkeby till höger. Väster om det centralt belägna skogspartiet ligger Bromstensgluggen med föreslagen bebyggelse.

Välkänd fastighetstrio ska förtäta glugg i Västerort

Bostäder Bonava, Åke Sundvall och Sveafastigheter föreslås få markanvisningar för hundratals bostäder i nordvästra Stockholm.


Heba och Åke Sundvall bygger 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal i södra Stockholm.

Heba och Åke Sundvall bygger 600 bostäder i Sköndal

Bygg/Arkitektur Heba Fastighetsutveckling och Åke Sundvall har via ett gemensamägt bolag tecknat aktieöverlåtelseavtal för att bygga 600 bostäder i Framtidens Stora Sköndal, etapp 2a. Säljare är Sköndal Framtidsutveckling som ägs av Stiftelsen Stora Sköndal.


Ny byggnad som ersätter Marketenteriet med handel samt bostäder. I bakgrunden ses det höga bostadshuset.

Bilder: Så kan östra delen av Gasverket förvandlas

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall är en av byggherrarna som ska hjälpa till att förverkliga visionen för Gasverksområdets östra del och tillföra bland annat 300 bostäder. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Heba och Åke Sundvall bygger i Skarpnäck.

Heba och Åke Sundvall får en första gemensam markanvisning i Skarpnäck

Bygg/Arkitektur Exploateringskontoret i Stockholms stad har tilldelat Heba Fastighetsutveckling AB och Åke Sundvall Projekt AB en markanvisning i Skärgårdsskogen, Skarpnäck. I ett gemensamt projektbolag kommer bolagen bygga cirka 100 bostadsrätter i stadsdelsområdet.


Planen för utvecklingen av den nya stadsdelen Riksby söder om Bromma flygplats. Den senaste markanvisningen gäller för det nordöstra hörnet av plankartan.

Familjeföretag tar plats i stort Bromma-projekt

Bostäder Åke Sundvall får mark för bostäder och kommersiella verksamheter i den nya stadsdelen Riksby. Fastighetssverige berättar mer.


Heba och Åke Sundvall bygger bostadsrätter i Vårbergstoppen.

Åke Sundvall och Heba bygger i Vårberg

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall och Heba har tecknat avtal som omfattar ett samägt bolag med avsikt att uppföra bostadsrätter i Vårbergstoppen.


Tredje generationen: Susanna Lemar, Johan Lins, Hanna Lindskog, Viktor Sundvall och Martin Sundvall.

Ny generation tar över Åke Sundvall

Bolag Åke Sundvall, ett familjeföretag inom bygg, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning, har i snart 80 år varit med och satt prägel på Stockholms, Uppsalas och genom dotterbolag Skånes stadsbild. Nu gör Åke Sundvall ett generationsskifte.


Mikael Anjou tar plats i styrelsen för Åke Sundvall, där Mikael Sundvall är vd.

Mikael Anjou till Åke Sundvalls styrelse

Karriär Åke Sundvall förstärker sin styrelse med rekrytering av Mikael Anjou, mest känd för sin bok "Den ineffektiva byggbranschen".