Bakom restaurangen står Martin Magnusson och Magnus Bergh, tidigare F12-gruppen, tillsammans med Anneli Bergh. Den nya restaurangen kommer att erbjuda allt från frukost och eget bageri till take away-deli och matsal med höga ambitioner. Här serveras lunch av hög kvalitet till upp till 150 gäster. Det finns även möjlighet för enskilda sittningar i ett chambre separé. På Torget serveras vällagad street food inspirerad av världens smaker.
– Restaurangen blir mer än ett matställe, det blir en mötesplats med allt man kan önska i matväg under en hel dag. Bra råvaror, högkvalitativ kokkonst och gästvänlighet är grundstenar oavsett om du väljer en croissant i Caféet, en burgare på Torget eller tar med en mustig gryta hem, säger Martin Magnusson, köksmästare Torsgatan 21.
Inredningen i den nya restaurangen fångar känslan av det gamla tryckeriet med material som metall – rostritt stål och zink – svarta färger och obehandlat stål.
– Vi har jobbat med belysning ifrån takbalkar som ger en verkstadskänsla från husets historia. Materialen är både ruffa och stilrena på samma gång. Det behövs en ny mötesplats i den här delen av Vasastan och med det nya helhetskonceptet kommer Bonnierhuset nu erbjuda något för alla i kvarteret oavsett om man jobbar eller bor här, säger Ninna Söderström, inredningsarkitekt på Tengbom.
Bonnierhuset stod färdigt 1949 och ritades av Ivar Tengbom och hans son Anders Tengbom efter en arkitekttävling som avgjordes redan 1937. Andra världskriget kom emellan och fördröjde byggstarten. Huset har under åren byggts till och renoverats utifrån Tengboms originalritningar.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.