Under 2016 stod det klart att Serneke, i samarbete med Pareto, fått uppdraget att utveckla och bygga det nya campuset för Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Långsiktig ägare och förvaltare av fastigheten blir Hemsö som nu köper samtliga aktier i projektbolaget.
De nya lokalerna kommer att uppgå till cirka 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Mälardalens högskola i Eskilstuna har cirka 4 000 studenter och 300 anställda. I dag är högskolan uppdelad på tre separata byggnader och genom att samla all verksamhet under ett tak, kommer lokalerna att kunna användas mer effektivt och förenkla samarbetet mellan de olika institutionerna.
– Högskolan är en viktig motor för tillväxten i Mälardalen. Vi äger sedan tidigare fastigheten som inrymmer Mälardalens högskola i Västerås. Nu kommer vi även att ta hand om lokalerna i Eskilstuna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med högskolan och ta ett långsiktigt förvaltningsansvar för båda fastigheterna, säger Fredrik Alvarsson, Hemsös projektutvecklingschef.
Högskolan kommer att teckna ett 20-årigt hyreskontrakt vid inflyttning. Byggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnadens energianvändning ska nå nivå Guld. Projektstart sker under första kvartalet 2017 och inflyttning sker höstterminen 2019. Säljare är Serneke och Pareto. Pareto har ansvarat för finansiering och försäljning.
– Vi är väldigt glada för att återigen genomföra en större affär med Hemsö. Detta är ett tydligt bevis på styrkan i Sernekes helhetserbjudande och ett bra exempel på hur engagemanget från hela koncernen leder till ett attraktivt avtal för alla parter, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.
Affären är villkorad av att Eskilstunas kommun och Mälardalens Högskola ger sitt slutliga godkännande.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Ekonomi/Finansiering Fondförvaltaren Peter Norhammar tipsar om tre fastighetsaktier att ge bort i julklapp, där bland annat en storspelare inom logistik borde finnas med på önskelistan. Dessutom blickar han tillbaka på det volatila året och spanar om förväntningarna på fastighetsbörsen under 2025.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.