Image
Mengus hyr ut i Sas-huset.
Mengus hyr ut i Sas-huset. Bild: KLP Fastigheter

Flyttar från Göteborg till Solna

Uthyrning Efter 14 år i Göteborg flyttar Ford Motor Company sitt svenska huvudkontor till Frösundavik och Solna där de har tecknat avtal om 761 kvadratmeter med Mengus i fastigheten Solna Haga 2:8 (Sas-huset).
Publicerad den 3 Maj 2016
Mengus hyr ut i Sas-huset. Bild: KLP Fastigheter
Mengus hyr ut i Sas-huset.

Hyresavtalet är på fem år och inflyttning skedde i april.

– Vi har länge sökt efter en passande etablering i Stockholmsområdet och Frösundavik passar oss perfekt. Vi föll för de moderna kontoren och serviceutbudet i huset, men också för de förstklassiga allmänna kommunikationerna, berättar Erik Lindham, informationschef på Ford i Sverige.

– Frösundavik är mer än en fantastisk kontorsbyggnad - snarare Sveriges främsta business-park. Förutom toppkontor erbjuder den det mesta av kringservice som ett modernt företag med högt ställda krav kan förvänta sig. Läget i Solna är attraktivt och byggnaden är modern med ett slagkraftigt ”all-inclusive-erbjudande” till dynamiska företag, säger Hansi Danroth, senior partner på Mengus.

Solna Haga 2:8, även kallad Frösundavik, är belägen i Nationalstadsparken i Solna, mellan Brunnsviken och E4:an, uppfördes av Sas år 1988 och har sedan dess tjänat som företagets huvudkontor.

Mengus tredje fond köpte fastigheten av KLP Eiendom tidigare i år.

Förutom Sas, som numera nyttjar cirka hälften av fastigheten, så finns här idag ett stort antal välkända internationella företag med sina svenska och nordiska huvudkontor, bland andra Atlet, Austrian Airlines, Brunswick Marine, Commvault, CSC, Enaco, Jetpak, Lufthansa, Merck, Marcolin, McNeil, Schneider Electric, Swiss Air och Wacker Kemi.

Baltazar och Strateg Fastighetskonsult var uthyrningsrådgivare till fastighetsägaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige