Image
JSB "Trygga Boendet" Villavägen, Smygehamn.
JSB "Trygga Boendet" Villavägen, Smygehamn. Bild: Sveriges Allmännytta

Allmännyttan öppnar upphandling för småhus

Bygg/Arkitektur Idag inleder Sveriges Allmännytta en upphandling av nästa generation småhus för allmännyttan. Den nya ramavtalsupphandlingen omfattar tre olika husmodeller – parhus, radhus och flerbostadshus i två våningar – och siktar på att möta den ökande efterfrågan på bostäder, särskilt i mindre städer.
Publicerad den 28 Oktober 2024

– Trots de utmaningar som råder inom byggbranschen finns en stor efterfrågan på prisvärda hyresrätter, inte minst småhus. Vårt nya Kombohus-koncept erbjuder en lösning som möjliggör boende med villakänsla även för dem som inte har råd att köpa sin bostad, säger Sofia Hansdotter, byggexpert på Sveriges Allmännytta.

Upphandlingen omfattar tre separata ramavtal där upp till nio husleverantörer kan bli antagna. Innovativa och hållbara lösningar till en rimlig kostnad eftersöks. Målet är att de nya småhusen ska finnas redo för avrop våren 2025 och bidra till att både förkorta byggprocessen och minska klimatavtrycket.

Sveriges Allmännytta uppmanar nu husleverantörer i hela landet att delta i upphandlingen. Husleverantörer har fram till 2 december på sig att lämna sina anbud.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så drar Logistea nytta av sammanslagningen med KMC Properties

Bolag I juni tillkännagavs att Logistea och KMC Properties går samman för att bilda ett nordiskt fastighetsbolag inom logistik, lager och lätt industri. Sammanslagningen är nu färdig och under fredagen presenterade Logistea sin första kvartalsrapport efter denna händelse.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige