Image

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland - 15 April 2021

15 april

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland.
Arrangeras jämna år i Norrköping och ojämna i Linköping. 2021 arrangeras dagen som en digital mötesplats.


Program Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2021

9.00 Välkommen!
 
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Karin Klingenstierna, moderator


9.10 Inledning: Internationell utblick
Hur ser trenderna på den internationella fastighetsmarknaden ut? Hur har pandemin och de stora stimulanserna påverkat trender och flöden?
Ingemar Rindstig, EY Real Estate


9.25 Analys – det makroekonomiska läget
Lågkonjunktue, kris och pandemi – och världens börser på all time high, Vi lever i en intressant och snabbt ombytlig tid. Vad innebär Joe Bidens presidentskap för världens ekonomiska utveckling? Har vi en grön bubbla? Hur utvecklas handelskonflikterna och relationerna till Kina? Vad innebär Brexit i praktiken? Och hur sållar man av all tillgänglig information? Annika Winsth, en av landets mest respekterade ekonomer, analyserar det dagsaktuella läget.
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea


10.00 Analys – fastighetsmarknaden i dag
Cushman & Wakefields Annika Edström analyserar läget och trender på den svenska och den regionala fastighetsmarknaden. Hur utvecklas de olika segmenten, investerarintresset och de mest intressanta nyckeltalen? Och framför allt – vad har vi att vänta oss framöver?
Annika Edström, Head of What´s Next, Cushman & Wakefield

10.25 Digital mingelpaus

10.55 Näringslivsläget för dagen
 
Hur har pandemin påverkat näringslivet i Norrköping och Linköping? Hur har de viktigaste nyckeltalen utvecklats och vilka är de största utmaningarna framöver?
Jessica Stille Törnqvist, enhetschef, näringslivsavdelningen, Norrköping, Erik Åqvist, enhetschef, näringslivsutveckling, Linköping 

11.25 Storbolagens syn på marknaden i Östergötland
 
Castellum och Lundbergs är ledande fastighetsbolag i regionen. Vad har de på gång och hur ser de på utvecklingen i regionen? Hur ser trenderna och framtiden ut i ett post corona-Östergötland?
Christian Claesson, regionchef, Lundbergs Fastigheter och Per Gawelin, vd, Castellum Mitt


11.50 Intervju: Hockeyproffset som blev affärsängel
Efter en lång och framgångsrik ishockeykarriär – som bland annat innehöll fem säsonger i NHL, fyra i KHL, fem VM- och ett OS-slutspel – sadlade Mattias Weinhandl om och är nu investerare och affärsängel. Bland annat är han medgrundare till nätverket Linköpings affärsänglar som investerar i start-ups från staden. Här intervjuas han om sin karriär, sin syn på investeringar och på Linköping som näringslivsstad.
Mattias Weinhandl, investerare och affärsängel, fd ishockeyproffs

12.20 Lunchpaus

13.20 Så här ska Mjölby byggas ut
 
Mjölby kommun får höga betyg i olika undersökningar om företagsklimatet och växer så att det knakar. Hur ser planerna för framtiden ut? Var och hur ska Mjölby växa? Och hur tänker kommunen kring den centrala Galleria Kvarnen, som kommunen tog över för snart 3 år sedan och nu utvecklar för att på sikt sälja?
Torbjörn Sjögren, näringslivschef, Mjölby kommun, Ketil Kindestam, exploateringsingenjör, Mjölby kommun

13.40 AI och Robotar i framtidens fastighetsförvaltning – möjligheter och hinder
I framtiden kommer robotar och AI ha en alltmer självklar plats i fastighetsförvaltningen och i samhället i övrigt. Vilka eventuella komplikationer kan uppstå och vilka etiska problem kan dyka upp – kort sagt; vilka är utmaningarna? Och framför allt; vari ligger affären? Här får du koll på läget.
Jeff Pertot, marknadschef, Dyno Robotics


14.10 Så här motverkar vi hoten i det alltmer digitaliserade samhället

Det finns mängder av vinster med en digitaliserad samhällsbyggnadssektor. Samtidigt har de senaste årens it-attacker och bristande rutiner gjort att cybersäkerhet hamnat alltmer i fokus. Vilka är egentligen riskerna och hur skyddar vi oss mot att utsättas för attacker och hot? Här ges svaren.
Joachim Elevant, handläggare på Enheten för säkerhet i cyberfysiska system, MSB


14.35 Digital mingelpaus


15.05 Arkitekturens roll för en klimatpositiv framtid
Fem år efter Parisavtalets 1.5-gradersmål gör sig effekterna av klimatförändringarna allt mer påminda – det kommer att krävas en radikal omställning för att vända utvecklingen. Vilken roll kan arkiteturen spela för att skapa en klimatpositiv framtid?
Anna Graaf, hållbarhetschef, White

15.30 Profilen: Magnus Malm, Magnentus
Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. Vid sidan av jobbet är han en av världens främsta samlare av Louis Vuitton-koffertar. Här berättar Magnus Malm sin historia.
Magnus Malm, vd. ägare, grundare, Magnentus

16.00 Avslutning

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 2021

Var: Digital mötesplats

När: 15 april 09.00 - 16.00

Pris: 4495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Östergötland som arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) i Östergötland som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika programpunkterna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Du kan läsa om 2019 års upplaga här. 

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

Partners:

Film från senaste eventet: