Image

Fastighetsdagarna - 23 januari 2017

Fastighetsdagarna är en exklusiv konferens för chefer och beslutsfattare i fastighetsbranschen. Fokus ligger på branschens stora framtidsfrågor. Här erbjuds en unik möjlighet att kombinera kunskaps- och nätverksbyggande. Fastighetsdagarna är den perfekta starten på fastighetsåret.


Malou von Sivers (moderator)

Malou von Sivers (moderator)

Malou von Sivers är en av Sveriges mest välkända och välrenommerade journalister och programledare. Hon startade redan 1987 tidningen Elle i Sverige och var 1990 med och startade TV4 där hon jobbat med Nyhetsmorgon, Malou möter, Hetluft och det nu aktuella Malou efter tio.
Hon har intervjuat personer som Ingmar Bergman, Yoko Ono, Kofi Annan, Astrid Lindgren, Drottning Silvia, Britney Spears och många fler.
Hon har lett åtskilliga valdebatter i direktsänd tv, gjort partiledarintervjuer samt dokumentärer där hon följt Carl Bildt och Göran Persson.
2014 tilldelades Malou von Sivers Stora journalistpriset.
2016 debuterade hon som skönlitterär författare med novellen Var du lycklig farmor?
Malou von Sivers är en av de tävlande i 2016-2017 års upplaga av På spåret i SVT.


Ingemar Rindstig (sidekick/expertkommentator)

Ingemar Rindstig (sidekick/expertkommentator)

Ingemar Rindstig, auktoriserad revisor och chef för Ernst & Young Real Estate. Ingemar Rindstig har jobbat i totalt 31 år på EY. Han är helt specialiserad på bygg- och fastighetsbranschen samt konsultationer i branschen.
Rutger Arnhult

Rutger Arnhult

Rutger Arnhult är sedan 2012 vd för Klövern. Han är civilekonom i grunden och arbetade som analytiker innan han började med egna fastighetsinvesteringar i mitten av 1990-talet. Han äger i dag M2 Gruppen och tillhör de största ägarna i de noterade bolagen Klövern, Corem och Sagax.
Max Barclay

Max Barclay

Max Barclay är vd på Newsec Sweden och har lång erfarenhet av, och ett brett internationellt kontaktnät inom, fastighetsbranschen. Han har ett långt förflutet på Newsec och har jobbat så väl med bolagets expansion i Norden och Baltikum som med bolagets utveckling på den svenska marknaden. Han har också varit kommunikations- och marknadschef på Newsecs ägarbolag Stronghold.
Peter Broström

Peter Broström

Peter Broström är ansvarig för den Nordiska verksamheten på Savills Investment Management. Han började 2008 på Savills IM som transaktionschef och blev 2014 tilldelad rollen som portfolio manager för ett flertalet produkter. Han kommer tidigare från Niam och har studerat vid KTH i Stockholm.
Sven Draganja

Sven Draganja

Sven Draganja har mer än 15 års erfarenhet av analys, organisationsutvecklings-och förändringsprojekt och ansvarar för KPMG:s rådgivningserbjudande av stora och komplexa förändringsprogram samt exekvering av framtagna strategier.
Johan Lindholm

Johan Lindholm

Johan Lindholm är sedan 2012 förbundsordförare på Byggnads (Svenska byggnadsarbetareförbundet). Lindholm är i grunden snickare och är aktiv i Socialdemokraterna.
Magnus Lindkvist

Magnus Lindkvist

Magnus Lindkvist är futurolog, författare och en av världens mest efterfrågade föredragshållare. Med böckerna Everything we know is wrong, Attack of the unexpected och When the future begins utmanar han hela vårt sätt att tänka och se på framtiden. År 2009 utsågs han av Talarforum till Årets Talare i Sverige.
Hans Brun

Hans Brun

Hans Brun forskar, bland annat om terrorism, vid Försvarshögskolan (Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap) och på King´s College i London. Han har tidigare varit legal och politisk rådgivare för Hi3G Access och lärare vid Stockholms Universitet och KTH.
Urban Edenström

Urban Edenström

Urban Edenström är vd, storägare och grundare av Stronghold Invest AB. Han grundade Newsec 1994, Datscha 1997 och Niam 1998, bolag som nu ingår i Strongholdkoncernen. Han är också vice ordförande i Stockholms Handelskammare.
Anders Elvinsson

Anders Elvinsson

Anders Elvinsson är sedan 2015 biträdande värderingschef på Newsec i Stockholm. Han är av RICS och Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare och utbildad civilingenjör vid Chalmers tekniska högskola samt civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg.
Mona Finnström

Mona Finnström

Mona Finnström är sedan 2008 vd för fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo. Hon har tidigare bland annat varit personalchef på Svenska Bostäder och Stockholms Hamnar.
Mårten Fröjdö

Mårten Fröjdö

Mårten Fröjdö är sedan drygt ett år partner i åländska FS Links som driver projektet med en Hyperloop-förbindelse mellan Stockholm och Helsingfors. Han har tidigare drivit eget företag som konsult inom affärsutveckling och marknadsföring och även varit ordförande i organisationen Företagarna på Åland.
Jarmo Heimo

Jarmo Heimo

Jarmo Heimo är sedan 1998 stadsarkitekt och stadsplanerings chef i Salo, Finland. Före detta, han har innehaft ledande roller inom stadsplanering i stora privata företagarna i både Åbo och Helsingfors. Han har också arbetat för Finnmap, bland annat med stadsplanering i Saudiarabien och Libyen på 1980-talet. Han är arkitekt från Tekniska Universitetet i Helsingfors.
Pär Holmgren

Pär Holmgren

Pär Holmgren är meteorolog, välkänd för allmänheten då han presenterat vädret i SVT:s nyhetsprogram, samt var chef för SVT:s väderredaktion, under många år. Han lämnade dock SVT vid årsskiftet 2008-2009. Sedan senare delen av 1990-talet har han hållit föreläsningar om klimatförändringarna och i september 2015 blev han anställd av Länsförsäkringar som naturskadespecialist. Sommaren 2006 var han en av sommarvärdarna i Sveriges Radio P1. Han sitter sedan 2008 i SMHI:s insynsråd och var 2010-2012 ledamot i Naturskyddsföreningens riksstyrelse. 

Emma Ihre

Emma Ihre

Emma Ihre är hållbarhetschef på Mannheimer Swartling sedan i november 2014. Innan dess var hon ansvarig för hållbart företagande på Finansdepartementet. Hon har lång erfarenhet av miljö-, social- och ägarstyrningsfrågor.
Emma Ihre har en examen i nationalekonomi från Stockholms universitet.
Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson

Sven-Olof Johansson är grundare, storägare och vd för fastighetsbolaget Fastpartner. Han har styrelseposter i bolag som Autoropa, NCC AB och Allenex AB.
Ulrika Lindmark

Ulrika Lindmark

Ulrika Lindmark är chef för Newsecs värderings-och analysenhet i Sverige och jobbar med att utveckla och stärka Newsecs erbjudande inom värdering och strategisk rådgivning. Hon har arbetat på Newsec sedan 2007 och kommer tidigare från Handelsbanken och Stadshypotek AB. 
Johan Magnusson

Johan Magnusson

Johan Magnusson är sedan 2008 vd för Första AP-fonden. Han är ekonom i grunden och har tidigare haft ledande befattningar på SEB Wealth Management och ABB Investment Management.
Sophia Mattsson Linnala

Sophia Mattsson Linnala

Sophia Mattsson-Linnala är sedan november 2016 vd för Rikshem. Hon har tidigare varit vd för Huge Fastigheter, Sollentunahem och Botkyrkabyggen, samt chef för finans- och ekonomienheten på Sabo.
Mats Olausson

Mats Olausson

Mats Olausson är sedan 2014 senior advisor inom Sustainable products på SEB.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2013 vd för Kungsleden, dessförinnan var hon styrelseledamot under två år i samma bolag. Hon har också varit Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling.
Hon är utbildad civilingenjör från KTH, och har varit verksam i fastighetsbranschen i drygt 20 år.
Jan Salomonson

Jan Salomonson

Jan Salomonson ärbergsingenjör och stf chef för Rambölls enhet Bergpå Ramböll där han har arbetat sedan 1998. Dessförinnan var han på Stabilator och Rock Team AB. Han utbildade sig på Luleå Tekniska Universitet och arbetar i idag huvudsakligen som uppdragsledare och teknikspecialist mot större infrastrukturprojekt i berg i de nordiska länderna.
Lennart Sten

Lennart Sten

Lennart Sten är vd för Svenska Handelsfastigheter, som han grundade 2015. Han har en lång bakgrund inom GE-koncernen, där han var verksam mellan 1997 och 2014, med undantag för en kort period som Fabege-vd 2004. De sista åren på GE var han Europachef på GE Capital Real Estate. Han är även ordförande i organisationen Fastighetsägarna.
Irene Wennemo

Irene Wennemo

Irene Wennemo är sedan 2014 statssekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) på Arbetsmarknadsdepartementet. Hon ansvarar för frågor som rör arbetsrätt och arbetsmiljö, internationella och arbetsmarknadspolitiska frågor. Hon arbetade inom LO mellan 1997 och 2010, och har sedan varit särskild utredare för Lärlingsutredningen, huvudsekreterare för Parlamentariska socialförsäkringsutredningen och ledarskribent på Aftonbladet.
Christian Wictorin

Christian Wictorin

Christian Wictorin är Manager för Smart City & Digital Strategy på WSP Sverige. Han har arbetat för WSP sedan oktober 2015. Han är civilekonom från Högskolan i Halmstad och har tidigare arbetat för bland andra Vicicom, Itux Communication (Com Hem) och Teracom.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Niklas Wykman

Niklas Wykman

Niklas Wykman är riksdagsledamot för Moderaterna sedan 2014. Han var riksordförande för Moderat skolungdom (2000-2001) och ordförande för Moderata Ungdomsförbundet mellan 2006 och 2010.
Han har tidigare varit skattepolitisk talesman och är nu ledamot i arbetsmarknadsutskottet.
Bengt Wånggren

Bengt Wånggren

Bengt Wånggren är sedan 2010 vd för Sweden Green Building Council, landets ledande organisation för hållbart byggande. Han har även varit utvecklingschef för Fastighetsägarna och arbetat för Skanska Nya Hem.
Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan juni 2016 vd för Fasticon Kompetens. Hon arbetade tidigare för Atrium Ljungberg i sex år, senast som Head of Leasing Retail. Dessförinnan var hon på Aberdeen, bland annat som Sverigechef för Centre Management.

Fastighetsdagarna

Var: Elite Hotel Marina Tower, Stockholm

När: Den 23-24 januari (registrering och frukostmingel från 8.15 på måndagen, avslutas på tisdagens förmiddag).

Du anmäler dig till seminariet här.

Fastighetsdagarna är ett exklusivt toppnivåmöte med spa, middag med middagstalare, övernattning och konferens där du blir uppdaterad på branschens stora framtidsfrågor.

Det handlar om en perfekt kombination av kunskapsbyggande som hjälper dig ta rätt beslut i framtiden och nätverkande med nyckelpersoner i branschen.

Efter första dagens seminarium väntar ett par timmars avkoppling med spa och relax innan det är dags för en gemensam middag, då vi lyssnar till futurologen och inspiratören Magnus Lindkvist – en av Sveriges bästa och mest eftertraktade talare.

Efter en god natts sömn på hotellet fortsätter seminariet på tisdagen, och avslutas på tisdagens förmiddag.

Fastighetsdagarna är den perfekta starten på fastighetsåret 2017 för beslutsfattarna i branschen.

Fastighetsdagarna arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt som även arrangerar Fastighetsmarknadsdagen Stockholm, Fastighetsmarknadsdagen Östergötland, Lokalmarknadsdagen Göteborg, Fastighetsmarknadsdagen Västerås, Fastighetsmarknadsdagen Uppsala, Fastighetskvinnan, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, Fastighetsmarknadsdagen Öresund, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering samt tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. 

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners: