Image

Veidekke utvecklar nytt område i Enköping

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad påbörjar samarbete med Enköpings kommun om utveckling av det helt nya bostadsområdet Älvdansen, som ska omfatta cirka 700 bostäder, äldreboende och förskola. I en första etapp ska Veidekke Bostad uppföra cirka 24 radhus enligt det egenutvecklade Flex-konceptet.
Publicerad den 12 December 2017

Älvdansen, även kallat Kyrkoherdens fiskevatten, är ett nytt bostadsområde i Enköping strax norr om järnvägsstationen. Området ligger nära handel, rekreationsytor och kommunikationer – och ska bli ett referensprojekt avseende social ekonomisk och social hållbarhet.

– Jag är mycket glad över att vi har fått förtroendet av Enköpings kommun att utveckla våra prisvärda och flexibla radhus i Älvdansen, säger Mats Fryxell, Regionchef Småhuskoncept.

Satsningen på prisvärda och flexibla radhus innebär att Veidekke Bostad kommer att utöka sin geografiska närvaro i landet. Etableringen i Enköping är ett led i det arbetet.

– Vi har prioriterat ett antal kommuner där vi siktar på att etablera oss de kommande åren. Det här är en bra start på satsningen, säger Mats Fryxell.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige