Image

Slussgården planerar ytterligare förvärv

Bolag I går blev det klart att Slussgården köper Sandbacken Mindre 39 på Södermalm av Vasakronan. Men mer är att vänta från bolaget som riktar in sig på Söder och i synnerhet Slussen. – Efter semestern går vi ut med ytterligare ett förvärv, avslöjar vd Jari Lalli för Fastighetssverige.
Publicerad den 23 Maj 2016
Jari Lalli, vd för Slussgården. Bild: Slussgården
Jari Lalli, vd för Slussgården.

Kontorsfastigheten Sandbacken 39 ligger på Tjärhovsgatan 21 på Södermalm och rymmer ytor om 4 000 kvadratmeter. Hyresgäster är bland annat Arbetsförmedlingen, Swiss International och NFI Competence. Köpeskillingen uppgick till 234 miljoner kronor.
– Fastigheten ligger nära Slussen där vi äger majoriteten av vårt bestånd, geografiskt är det alltså perfekt, säger Jari Lalli.

På fastighetens innergård, som delas med Sandbacken Mindre 38, pågår även ett arbete för att utveckla ett mindre bostadshus. Slussgården tillträder fastigheten den 1 juni. Slussgårdens fastighetsbestånd omfattar i dag 60 000 kvadratmeter lokalyta och värdet uppgår till 2,5 miljarder kronor. Majoriteten av beståndet ligger på Södermalm där man vill växa ytterligare.
– Vi vill absolut växa med ytterligare kommersiella fastigheter i kommunikationsnära lägen. Vi har faktiskt ytterligare ett förvärv på gång som vi kommer att gå ut med efter semestern. Mer kan jag inte säga om det nu.

På Slussen äger ni kvarteren Jupiter, Saturnus och Överkikaren – som totalt består av sex hus. Hur kommer arbetet med Nya Slussen att påverka dessa fastigheter?
– Fastigheterna ligger relativt bra till, inte mitt i smeten och lite skyddat. Så våra fastigheter kommer inte att beröras speciellt mycket, förutom att det givetvis kommer att bli lite rörigt i hela området under arbetet.

Fastigheterna inom Slussgården ingår i helägda dotterbolag till SKL Fastigheter och Service AB. Inom SKL Fastigheter och Service AB ingår också verksamheten Konstella och konferensvåningen Tolvan.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY