Image

Ny vd för Arkitema

Karriär Jessica Ehrnst har utsetts till vd för Arkitema Architects dotterbolag i Sverige.
Publicerad den 8 Maj 2017
Jessica Ehrnst. Bild: Arkitema
Jessica Ehrnst.

Arkitema Architects är nu Skandinaviens femte största arkitektverksamhet med fem kontor i Skandinavien varav två i Sverige. Arkitema utvecklar projekt i hela Sverige inom flera områden.

– Jessica har bevisat att hon förmår att leda ett arkitektkontor under en mycket stor expansion, därför är det naturligt att vi utnämner henne till vd för den svenska delen av Arkitema. Jag är säker på att vi med Jessica i spetsen kommer att nå de tillväxtmål vi har i Sverige under de kommande åren, säger Peter Hartmann Berg, Arkitema Architects koncernchef.

Jessica Ehrnst har arbetat på Arkitema sedan 2014 och har haft funktionen som kontorschef. Under den perioden har antalet anställda ökat från 35 till 128 medarbetare, ett nytt kontor öppnats i Malmö och antalet affärsområden utökats.

– Jag ser det som ett mycket spännande projekt att få Arkitema att göra ett ännu starkare avtryck på den svenska marknaden. Det sker ju otroligt mycket i den svenska arkitektbranschen, och jag är säker på att vi kan få en ännu större del av marknaden i framtiden, säger Jessica Ehrnst.

Jessica Ehrnst tillträdde som vd 1 maj 2017 och kommer att fortsätta som kontorschef samtidigt som hon också blir affärsutvecklingschef. Hon har arbetat som arkitekt sedan 2003 och har en bakgrund inom skolarkitektur och kommersiella fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige