Image

NCC bygger vårdbyggnad på Öckerö

Bygg/Arkitektur NCC bygger den nya Närhälsan på Öckerö med vårdcentral, rehabilitering, ungdomsmottagning och barnavårdscentral.
Publicerad den 2 Mars 2016
Den nya Närhälsan ska innehålla bland annat vårdcentral och barnavårdscentral. Bild: Pyramiden Arkitekter
Den nya Närhälsan ska innehålla bland annat vårdcentral och barnavårdscentral.

Ordern från Öckerö Fastighets AB är värd cirka 36 miljoner kronor.

– NCC har lång erfarenhet av att bygga effektiva vårdlokaler som utgår från behoven hos både vårdtagare och personal. När den nya vårdcentralen står klar får invånarna lättillgängliga lokaler centralt på Öckerö med de senaste lösningarna för just närvård, säger Henrik Bergman, affärschef NCC Building Väst.

Den nya byggnaden börjar byggas på Sockenvägen 2 i april och blir först ut i det nya centrum som planeras. Tanken är att det nya centrumet ska samla olika verksamheter och bostäder för medborgarna centralt på Öckerö.

Den nya vårdcentralen tas i drift hösten 2017 och ersätter därmed den nuvarande på Björnhuvudsvägen 54, som läggs ner. Närhälsan kommer att ta emot besökarna i ändamålsenliga lokaler i cirka 1 500 kvadratmeter fördelade över tre plan. NCC ansvarar för projektets totalentreprenad.

– Vi vill se en hållbar lösning för närvården med en funktionell och modern byggnad som ska finnas kvar och fungera under lång tid. NCC kunde leverera det på det mest ekonomiskt fördelaktiga sättet. Därför väljer vi att bygga vidare på vårt goda samarbete även i detta projekt, säger Hans Andreasson, vd på Öckerö Fastighets AB.

Den nya byggnaden ska byggas i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige