Image

NAI Svefa avslutar HSB-uppdrag i Norrköping

Transaktioner HSB Östergötland har sedan slutet av 2010 renodlat sitt fastighetsbestånd och sålt fastigheter för 300 miljoner kronor. I den senaste affären såldes elva fastigheter i Motala, och i och med den affären är renodlingen genomförd. - Vårt uppdrag är avslutat, säger John Kärrberg på NAI Svefa, som har varit HSB:s rådgivare i försäljningsprocessen.
Publicerad den 15 Mars 2012

I den senaste affären sålde HSB Östergötland elva mindre bostadsfastigheter till Magnus Ericsson Fastigheter för cirka 25 miljoner kronor.

Tidigare har HSB sålt i Askersund, Hallsberg, Kumla och Linköping.

- De fastigheter som HSB nu har sålt har varit små enheter som inte varit kostnadseffektiva för en så stor förvaltare som HSB, och fastigheter med annat innehåll än bostäder, som vård och en ren kommersiell fastighet i Linköping, säger John Kärrberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige