Image
Ica avvecklar e-handelslagret i Göteborg, ett beslut som berör 140 anställda.
Ica avvecklar e-handelslagret i Göteborg, ett beslut som berör 140 anställda. Bild: NCC/Ica Fastigheter

Ica avvecklar e-handelslagret i Göteborg – 140 anställda berörs

Bolag Ica byter modell för att driva e-handel i Göteborgsområdet och har därför beslutat att avveckla e-handelslagret i Arendal, Göteborg. Beslutet innebär att Ica:s e-handel i Göteborgsområdet kommer att ske på andra sätt utifrån lokala förutsättningar, det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 17 Oktober 2023

E-handelslagret i Arendal kommer att avvecklas under andra kvartalet 2024. Nedläggningen påverkar 140 medarbetare då förändringen leder till ett minskat personalbehov. Fackliga förhandlingar har inletts och berörda medarbetare har informerats om beslutet att avveckla verksamheten.

Förändringen påverkar 18 Ica-butiker som är anslutna till e-handelslagret i Arendal. Diskussioner pågår med de berörda Ica-handlarna för att säkerställa det framtida e-handelserbjudande för kunderna i Göteborgsområdet utifrån de nya förutsättningarna.

Avvecklingen av e-handelslagret i Arendal innebär strukturkostnader som kommer att belasta resultatet för Ica Sverige i fjärde kvartalet 2023.

E-handelslagret var Sveriges första och största dedikerade e-handelslager för livsmedel när det stod färdigbyggt i april 2021. Det var NCC som byggde det för Ica Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige