Image

Higab säljer till Göteborgs Hamn

Transaktioner Higab säljer fastigheten Arken i Arendal, Göteborg, till Göteborgs Hamn.
Publicerad den 22 November 2013

Överlåtelsen trädde i kraft den 15 november. Ägarbytet innebär ingen förändring av verksamheten – På Arken drivs konferens- och spahotell i privat regi.

Göteborgs Hamn ser köpet av Arken som en del av den långsiktiga utvecklingen av hamnen. I överlåtelsen ingår att nuvarande hyresavtal löper på vilket innebär att verksamheten fortsätter som tidigare.

Higab har ägt huset i Arendal sedan 1995. Arken invigdes 1975 som personalanläggning för Götaverkens anställda. Arkitekter var Pietro Raffone och Ragnar Hjertén. De eftersträvade ”en blond miljö med ljusa färger och ljusgårdar mellan konferenslokalerna” och den långsmala byggnaden utmärks av långa rader av stora fönster.

Genom åren har den kompletterats med flera utbyggnader. Efter att luften gick ur varvsindustrin på 1980-talet fick anläggningen säljas. Efter detta har Arken drivits som konferens- och spahotell i privat regi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige