Image
Hemfosa köper en vårdfastighet i Vällingby för 195 miljoner kronor.
Hemfosa köper en vårdfastighet i Vällingby för 195 miljoner kronor. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper i Vällingby

Transaktioner Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av en vårdfastighet i Vällingby till ett värde om 195 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2016

Det är det andra större förvärv som Hemfosa genomför i Sverige under andra kvartalet i år och ambitionen är att fortsätta växa inom samhällsfastigheter på samtliga tre nordiska marknader. Säljare är Praktikertjänst Fastigheter AB.

Vårdfastigheten, som är en tomträtt, är belägen centralt i Vällingby. Den uthyrbara ytan uppgår till cirka 6 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga avtalslängden är cirka 5,3 år och hyresvärdet uppgår till cirka 15,0 miljoner kronor per år.

Uthyrningsgraden är 98 procent och de största hyresgästerna är Praktikertjänst och Aleris som båda bedriver närsjukvård i fastigheten.

– Vårdfastigheten i Vällingby med etablerade vårdaktörer som hyresgäster och stabila kassaflöden passar väl in i Hemfosas växande portfölj av samhällsfastigheter, säger Stina Lindh Hök, Transaktionschef på Hemfosa.

Tillträde beräknas ske den 1 september 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY