Image

Göteborgs Hamn investerar 150 miljoner i logistikcenter

Bygg Göteborgs Hamn investerar 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i anslutning till hamnen. Logistikcentret kommer att hyras ut till DB Schenker.
Publicerad den 10 Januari 2013
Nytt logistikcenter i Göteborgs Hamn. Bild: Göteborgs Hamn.
Nytt logistikcenter i Göteborgs Hamn.

Det 24 000 kvadratmeter stora lagret kommer främst att hantera importgods som ska transporteras vidare till de svenska slutkonsumenterna.
– Göteborg har ett idealiskt logistikläge för import. Närheten till hamnen och övrig infrastruktur gör att vi kan garantera leveranser till storstadsområdena Stockholm, Oslo, Malmö/Köpenhamn och Göteborg inom ett dygn, säger Mats Olsson, vd på Schenker Logistics.

Det nya logistikcentret innebär ökade volymer för Göteborgs Hamn. På ett år har terminalen kapacitet att hantera 5 000 tjugofotscontainrar (teu). En stor del av det är helt nya volymer för hamnen. I år skeppas cirka 900 000 containrar via hamnen.
– Det är mycket positivt att Schenker Logistics - en av de största spelarna inom logistik och transport – nu etablerar sig precis intill Göteborgs Hamn. Det nya logistikcentret stärker vår position som hela Sveriges hamn, säger Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs Hamn.
Det första spadtaget tas i januari och byggnaden beräknas står färdig i december 2013. Göteborgs Hamn har utvecklat projektet i nära samarbete med DB Schenker som kommer att hyra lokalen och NCC, som bygger fastigheten.
– Det blir en modern logistikhall miljöklassificerad enligt Green Building, säger Henrik Bergman, affärschef på NCC Construction.
När byggnaden är på plats räknas verksamheten sysselsätta mellan 100 och 150 personer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige