Image

Galjaden och CA köper mark i Linköping

Transaktioner Galjaden och CA Fastigheter köper 60 000 kvadratmeter obebyggd mark – med närmare 30 000 kvadratmeter byggrätt – i Tornby, Linköping.
Publicerad den 28 Januari 2014

Säljare av fastigheten Glasbiten 2 är Arla – marken ligger i anslutning till Arlas Mejeri i Linköping.

- Vi har länge haft ögonen på Linköping och sökt fastigheter att förvärva så när möjligheten kom att förvärva denna fastighet var vägen till beslut kort. Vi ser mycket fram emot ett samarbete med CA Fastigheter och då det totalt sett rör sig om närmare 30 000 kvadratmeter byggrätt så ser vi väldigt positivt på att ta del av den mycket kompetenta utvecklings- och uthyrningsorganisation som finns inom CA Fastigheter, säger Galjadens vd Martin Hansson.

- Det känns väldigt roligt att efter ett antal års frånvaro vara tillbaka i Linköping och inte minst nu med alla de projekt som företas runt om i staden som gör att fastighetskartan kommer att förändras en del. Linköping har ett väldigt centralt läge i Sverige med alla de fördelar för bland annat logistik som det för med sig, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige