Image

Första spadtaget för Rotundan i Linköping

Bygg/Arkitektur I morgon tas det första spadtaget för Rotundan, den andra bostadsrättsföreningen i Linköpings nya stadsdel Folkets Park.
Publicerad den 21 Januari 2015
I morgon tas det första spadtaget för bostadsrättsföreningen Rotundan i Linköping. Bild: Linköpings kommun
I morgon tas det första spadtaget för bostadsrättsföreningen Rotundan i Linköping.

42 lägenheter ska byggas i Rotundan. Vid spadtaget medverkar bland annat kommunalråd Kristina Edlund från Linköpings kommun, Peter Lindgren, vd på HSB Östergötland och Karin Fischer, projektledare på HSB Östergötland.

HSB Östergötland köpte det gamla parkområdet i Folkets Park för flera år sedan och planerar att bygga totalt cirka 330 bostäder i form av fem bostadsrättsföreningar och egenägda hem.

Försäljningen i brf Rotundan påbörjades i början av oktober 2014. Intresset har varit stort och försäljningen och har gått bra. I dag är 12 lägenheter sålda och ett antal är reserverade.

Brf Rotundan, liksom HSB:s andra nybyggda bostadsrättsföreningar, byggs för att certifieras och klassas enligt Miljöbyggnad. Utmärkande för byggnader som miljöklassas enligt Miljöbyggnad är låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö och sunda materialval.

Säljstart för nästa bostadsrättsförening, Brf Teatern, planeras till hösten 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige