Image

Catena och Fabege emitterar via Nya SFF

Ekonomi/Finansiering Catena och Fabege emitterar sammanlagt 297 miljoner kronor i obligationslån via Nya SFF.
Publicerad den 7 April 2015

I januari lanserade Nya Svensk Fastighetsfinansiering AB – som samägs av Catena, Diös, Fabege, Platzer och Wihlborgs – ett gemensamt MTN-program om åtta miljarder kronor.
I februari emitterade Nya SFF obligationer om 2 025 miljoner kronor på löptider mellan två och fem år, till såväl fast som rörlig ränta.

Nu har ytterligare ett emissionserbjudande om 297 miljoner kronor tecknats under MTN-programmet.

Fabege lånar 185 miljoner kronor på två år till en fast årlig ränta om 0,545 procent. Fabege lånar efter den nya emissionen totalt 867 miljoner kronor via programmet.
Catena deltar med kombiterminalen Terminalen 1 i Hallsberg och lånar via en femårig obligation ett belopp om 112 miljoner kronor med en fast årlig ränta om 1,42 procent.

– Det är glädjande att se det stora intresset från kapitalmarknaden och att Nya SFF:s andra emission också kommer ut på konkurrenskraftiga villkor. Nya SFF erbjuder en finansieringskälla med konkurrentkraftiga priser som komplement till dagens upplåningsstruktur, säger Åsa Bergström, vice vd och ekonomi-och finanschef för Fabege.

- Catena ser Nya SFF som ett sätt att bredda basen för bolagets upplåning i ett läge då kapitalmarknaden har stor efterfrågan på framförallt säkerställda obligationer, säger Catenas CFO Peter Andersson.

Totalt utestående volym hos Nya SFF är, efter denna senaste emission, 2 322 miljoner kronor med löptider mellan två och fem år, med såväl fast som rörlig ränta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Duon slopar planer på höghus vid Entré

Bygg/Arkitektur Trianon och JM vill bygga flera hundra bostäder intill köpcentrumet Entré i Malmö – men planen kommer att ändras något i samband med att markanvisningen nu måste förlängas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige