Image
Arcona ska bygga ett biopalats med 13 salonger i Uppsala.
Arcona ska bygga ett biopalats med 13 salonger i Uppsala. Bild: Arcona

Arcona bygger biopalats med 13 salonger i Uppsala

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av Uppsala Akademiförvaltning att bygga helt nya lokaler åt Filmstaden i centrala Uppsala. Projektet som är en totalentreprenad i samverkan med en kontraktsvolym på cirka 330 miljoner kronor startar i juni 2021 och ska vara färdigställt i februari 2024.
Publicerad den 1 Juni 2021

På Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala ska Arcona i samverkan med Uppsala Akademiförvaltning bygga helt nya nöjeslokaler för Filmstaden. Dessa lokaler med en yta på cirka 7 700 kvadratmeter kommer att inrymma en biograf med totalt 13 salonger.

En helt ny byggnad kommer att uppföras och utöver nybyggnaden så omfattar projektet även iordningställande av verksamhetslokaler och restauranger samt renovering av det underliggande garaget i två plan.
– För oss på Uppsala Akademiförvaltning känns det extra roligt att kunna bidra till ett levande centrum i Uppsala. Nya Filmstaden kommer bli en efterlängtad mötesplats för Uppsalaborna och alla filmälskare. Valet föll på Arcona tack vare deras långa erfarenhet och kompetens av projekt med den här komplexiteten, säger Kent Berg, vd på Uppsala Akademiförvaltning.
– Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta utveckla centrala Uppsala, denna gång i samverkan med Uppsala Akademiförvaltning, säger Per Almgren, affärschef på Arcona. Det är mycket hedrande att Uppsala Akademiförvaltning valt Arcona som partner och det är ett viktigt projekt för oss i vår fortsatta satsning i Uppsala.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY