Image
Magnus Andersson, vd Besqab.

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under onsdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Besqab kan säga upp medarbetare efter samgående

Bolag Besqab varslar nu om uppsägningar till följd av den genomförda sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling AB och Besqab. Varslet berör cirka 25 medarbetare.


Kraftig ökning av antalet byggvarsel under första kvartalet.

Kraftig ökning av antalet byggvarsel under första kvartalet

Bygg/Arkitektur Totalt 2 536 personer inom bygg varslades under första kvartalet. Jämfört med första kvartalet i fjol ökade varslen med 59 procent, enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen.


Götenehus vd Andreas Gustafsson.

Götenehus vd om senaste besparingarna som sparkar 25 till

Bolag Götenehus Group har beslutat att genomföra ytterligare ett besparingsprogram som anpassning till en svag bostadsmarknad. 30 miljoner kronor på årsbasis ska sparas och bemanningen ska minskas med 25 personer. Fastighetssverige har talat med Andreas Gustafsson, vd för Götenehus, som menar att det är inflationen och ränteläget som gör besparingsprogrammet nödvändigt.