Image
Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik.

Zengun och Förvaltaren i samverkan för nytt kvarter i Ursvik

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Zengun och Förvaltaren tecknar avtal för projektet som inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vigda för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.


Ursvik Entré.

Sundbybergs Folkhögskola flyttar till Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré fylls med ännu mer liv och rörelse då Sundbybergs Folkhögskola har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om 1 785 kvm, och flyttar sin verksamhet för vuxenutbildning till fastigheten i slutet av 2023. Med Folkhögskolan i Ursvik Entré fortsätter en plats för internationell och lokal samverkan att växa fram.


Torghuset.

Förvaltaren bygger 113 hyreslägenheter i Ursvik

Bygg/Arkitektur Förvaltaren bygger 113 klimatsmarta hyreslägenheter i Ursvik. Byggstart är planerad till sommaren och de ska stå klara 2024.


CBRE IM köper Ursviks torn.

Magnolia säljer Ursviks torn till CBRE IM

Transaktioner Magnolia Bostad säljer Ursviks torn som kommer att rymma 177 bostäder om cirka 10 500 kvadratmeter BTA samt cirka 350 kvadratmeter BTA för lokaler. Köparen är CBRE Investment Management (CBRE IM).


Ursvik Entré.

Visma hyr 2 000 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, inleder året med ytterligare ett nytt samarbete. Hyresavtal för cirka 2 000 kvadratmeter har nu tecknats med Visma Esscom, ett bolag inom Visma-koncernen med cirka 150 medarbetare. Visma Esscom är verksamt inom avancerad drift, service och logistik för IT-lösningar. Inflyttning sker hösten 2021 och avtalet löper i sju år.


Ursvik Entré.

Sida hyr 11 500 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11 500 kvadratmeter för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.


Brygghuset i Ursvik.

Magnolia säljer ytterligare projekt till Heimstaden

Transaktioner Magnolia Bostad säljer ytterligare projekt till Heimstaden Bostad, denna gång i Ursvik i Sundbybergs kommun. Försäljningen omfattar cirka 380 bostäder, förskola, åtta lokaler och 168 garageplatser. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka en miljard kronor.


Brf Atomen.

MVB bygger åt HSB i Ursvik

Bygg/Arkitektur HSB Bostad har gett MVB i uppdrag att bygga en fastighet med totalt 64 bostadsrätter åt Brf Atomen i Ursvik.


Ursvik Entré.

Region Stockholm hyr i Ursvik entré

Uthyrning Region Stockholm har undertecknat ett hyresavtal avseende en yta om cirka 2 500 kvadratmeter i Ursvik entré. Ytan kommer att nyttjas av Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB).


HSB köper mark i Ursvik

Bygg/Arkitektur HSB Bostad förvärvar en fastighet i Ursvik genom bolagsförvärv av Bonava.


Veidekke Bostad köper i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Veidekke Bostad har köpt del av kvarteret Smedjan, västra Ursvik i Sundbyberg och planerar nu för cirka 150 nya bostadsrätter med ett estimerat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor. Samtidigt köper bolaget cirka 125 byggrätter i Kviberg i Göteborg.


Riksbyggen bygger 160 bostadsrätter i Västra Ursvik

Bygg/Arkitektur Klart för Riksbyggens tredje etapp i Ursvik, Sundbyberg. Bolaget planerar nu för 160 nya bostadsrätter med beräknad byggstart under 2018 i Västra Ursvik.


SSM bygger The Tube i Sundbyberg

Bostäder SSM bygger 50 yteffektiva bostäder i Ursvik i Sundbyberg. Projektnamnet är The Tube och målgruppen morgondagens stockholmare.


25-åring tar plats i Riksbyggens styrelse

Bolag Filippa Drakander, född 1989, tog på gårdagens stämma plats i Riksbyggens styrelse.