Image

Sydsvenska Hem köper i Helsingborg för 109 miljoner

Transaktioner Sydsvenska Hem AB förvärvar centrala skol- och bostadsfastigheten Minerva 14 i Helsingborg för ett underliggande fastighetsvärde om 109 miljoner kronor.


Bohild köper för 230 miljoner i Helsingborg

Transaktioner Bohild köper bostadsfastigheten Ridskolan 3 i Helsingborg av Sydsvenska Hem. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 8 600 kvadratmeter och innefattar 215 lägenheter. Fastigheten säljs via bolag och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 230 miljoner kronor.


Gustav Adielsson.

Sydsvenska Hem: "Vår geografi är där den goda affären är"

Bolag Sydsvenska Hem har presenterat nya finansiella mål och uppdaterad affärsidé. För Fastighetssverige berättar vd:n Gustav Adielsson om tillväxtambitioner, ett eventuellt listbyte och fördelen med att ha en bred portfölj.


Lars Linzander, styrelseordförande, och Gustav Adielsson, vd, Sydsvenska Hem.

Sydsvenska Hem byter inriktning: Nya mål och utdelningspolicy

Bolag Sydsvenska Hem har mot bakgrund av sitt indirekta förvärv av 20 fastigheter i Skåne fastställt nya finansiella mål, en ny utdelningspolicy och uppdaterat bolagets affärsidé.


Wästbygg bygger padelhall åt Sydsvenska Hem.

Wästbygg får dubbla uppdrag av Sydsvenska Hem

Bygg/Arkitektur Wästbygg bygger Coopbutik och padelhall åt Sydsvenska Hem.


Gustav Adielsson.

Sydsvenska Hem hyr ut till börsbolag i Malmö

Uthyrning Sydsvenska Hem har tecknat ett femårigt hyresavtal med ett börsnoterat bolag på Krusegatan 19 i Malmö där tidningen Sydsvenskan tidigare huserade. Lokalen har en yta om cirka 1 200 kvadratmeter och hyresgästen flyttar in under hösten 2022.


Lars Linzander.

Sydsvenska Hem skiftar fokus helt – öppnar för ytterligare förvärv

Bolag För Fastighetssverige berättar Lars Linzander, styrelseordförande på Sydsvenska hem, mer om storaffären som stöper om bolaget rejält: "Det blir en stor förändring".


Olof Andersson blir storägare i Spotlight-bolaget Sydsvenska Hem.

Sydsvenska Hem köper för 500 miljoner – Trianonduo blir storägare

Transaktioner Sydsvenska Hem, noterat på Spotlight, har ingått avtal om förvärv av fastigheter i Skåne för 502 miljoner kronor och avser att justera tidigare föreslagen utdelning. Trianons storägare Olof Andersson och Briban Invest (Jan Barchan) är säljare och blir i samband med affären storägare i Sydsvenska Hem.


”Kan inte ha för många bolag samtidigt”

Bolag Ida Fransson avgår som vd för Paretobolaget Sydsvenska Hem. Så ser hennes arbetsfördelning ut nu – och så ser hon på att ha tre vd-positioner.


Ny vd för Sydsvenska Hem

Karriär Johan Åskogh tar över vd-tjänsten på Sydsvenska Hem efter Ida Fransson.


Sydsvenska Hem noteras på Aktietorget

Bolag Sydsvenska Hem, skapat av Pareto, noteras på Aktietorget med första handelsdag på onsdag.


Sydsvenska Hem gör ytterligare förvärv

Transaktioner Det nya Paretobolaget Sydsvenska Hem, som häromdagen köpte samhällsfastigheter av Midroc, har gjort ytterligare ett förvärv – 214 lägenheter i Helsingborg.


Midroc har utvecklat ett nytt stadsmässigt centrum i Lomma. Nu säljs det till Paretobolaget Sydsvenska Hem.

Nytt Paretobolag köper av Midroc

Transaktioner Det nya Paretobolaget Sydsvenska Hem köper fyra skånska samhällsfastigheter av Midroc för drygt en halv miljard kronor.