Image
Brf Strandvägen i Sollentuna om 115 lägenheter blir det första projektet som kommer att erbjuda bostäder genom Obos Deläga.

Obos: Premiär för boköpmodellen som sänker trösklarna till bostadsmarknaden

Bolag Obos påbörjar nu försäljningen av de första bostäderna i Sverige genom boköpmodellen Obos Deläga. Modellen öppnar möjligheten för en normalinkomsttagare, exempelvis en sjuksköterska med en lön på 35 700 kronor i månaden och en kontantinsats på 300 000 kronor – att efterfråga bostäder för upp till fyra miljoner kronor genom att deläga bostaden med Obos, jämfört med två miljoner kronor som hade varit taket utan delägande.


Obos köper området som är inringat i gult.

Amasten säljer stort projekt i Nacka till Obos

Transaktioner Obos köper Brf-projektet Elverkshuset i Nacka med 300 lägenheter, 26 000 kvadratmeter ljus BTA.


Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning.

Här satsar Obos Nyahem på första förvärvet utanför Stockholm

Bolag Obos Nyahems vd Sofia Ljungdahl berättar om bolagets expansionsplaner och förhoppningen om de första förvärven utanför Stockholmsregionen. Dessutom kan Fastighetssverige presentera färska siffror över hur intresset är för att bo i Obos Gasklockan-projekt i Norra Djurgårdsstaden.


Per Andrén är ny chef för Obos storsatsningar i Stockholm.

Obos anställer ny chef till storsatsningarna i Stockholm

Bolag Medlemsägda Obos har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Till teamet i Stockholm välkomnar man nu Per Andrén, som anställs i rollen som projektchef. Han kommer närmast från Nordr och tillträder i sin tjänst hos OBOS den 15 mars 2021.


Sofia Ljungdahl, VD för Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning, berättar om markanvisningen för Gasklockan som bolaget vunnit.

Obos jublar över Gasklockan: "Ett fantastiskt läge"

Bolag Drygt ett år efter det att staden bröt avtalet med Oscar Properties har Gasklockan nu markanvisats till en ny aktör. Det blir Obos, en av Nordens största bostadsutvecklare, som får det prestigefyllda uppdraget att förverkliga det 110 meter höga landmärket i Norra Djurgårdsstaden. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för bolagets storstadssatsning, berättar mer om projektet och den fortsatta utvecklingen för Fastighetssverige.


Obos planerar ett 110 meter högt i hus i Norra Djurgårdsstaden.

Obos tar över Gasklockan-anvisningen – bygger 110 meter högt

Bygg/Arkitektur Nu har markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 - där det var tänkt att Oscar Properties skulle bygga – avgjorts. Det blir Obos, genom dotterbolaget Kärnhem Bostadsproduktion, som vinner markanvisningen.


Sofia Ljungdahl.

Obos växlar upp och erbjuder nya köpmodeller

Bolag Nu växlar medlemsägda Obos upp ytterligare med målsättningen att inom fem år fördubbla årsförsäljningen till 3 000 bostäder i Sverige, med ett ökat fokus på storstadsregionerna. Som ett led i satsningen introducerar Obos nya boköpmodeller som sänker trösklarna och ger fler möjlighet att komma in på bostadsmarknaden.


Obos har fått ytterligare en markanvisning i Norra Djurgårdsstaden.

Obos får ytterligare en markanvisning på Östermalm

Bygg/Arkitektur Obos växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt och har nu landat ytterligare en markanvisning för bostäder inom Norra Djurgårdsstaden.


Sofia Ljungdahl.

Obos gör storsatsning i Sverige – hon blir vd för nytt dotterbolag

Bolag Obos växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Hon blir vd för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Ny styrelseledamot i Victoria Park föreslås

Bolag Valberedningen i Victoria Park AB föreslår att Sofia Ljungdahl väljs in i bolagets styrelse efter Luciano Astudillo, som har avböjt omval.


Besqab rekryterar Sofia Ljungdahl

Bolag Sofia Ljungdahl tar plats i Besqabs koncernledning från februari och tillträder samtidigt tjänsten som Besqabs stabschef med ansvar för marknad, IT och HR.


Besqab rekryterar Sofia Ljungdahl

Karriär Besqab har anställt Sofia Ljungdahl som ny affärschef. Hon kommer närmast från Rikshem och har också jobbat för JM och Peab.


Ny ledningsgrupp i Rikshem

Bolag Tre nya personer tar plats i ledningsgruppen för Rikshem, som också tillsätter nya enhetschefer.


Går från JM till Peab

Karriär En medlem i JM:s koncernledning lämnar bolaget med omedelbar verkan. Efter sex månader \"i karantän\" börjar hon på Peab.