Image
På Volten 2 finns möjlighet att bygga ungefär 300 lägenheter. Detaljplanen för området godkändes tidigare under våren.

Kommun köper och avbryter försäljning till SBB

Transaktioner Kommunala bostadsbolaget Skebo, som tidigare sålt delar av bostadsbeståndet till SBB i Skellefteå, köper nu 300 byggrätter av det krisande bolaget. Samtidigt meddelar man att i och med denna affär så kommer man inte sälja en fastighet till SBB som planerat.


Helena Markgren blir ny vd för Skebo och Skellefteå Industrihus.

Ny vd klar för Skebo och Skellefteå Industrihus

Karriär Helena Markgren blir ny vd för Skebo och Skellefteå Industrihus. Hon kommer närmast från Tyréns där hon arbetat som affärschef för arkitektur och projektledning sedan 2014. Hon kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 november.


Det är stort tryck på bostäder i Skellefteå.

Skebo vill bygga nytt på fyra orter

Bolag Skebos styrelse har tagit beslut om att undersöka möjligheterna att bygga nya hyresfastigheter i Bureå, Burträsk, Boliden och Byske. Det handlar om två- eller trevåningshus och mellan 20–50 lägenheter per ort.
– Skellefteå kommun växer med många som vill flytta in. Beslutet är en viktig pusselbit när det handlar om att skapa möjligheter till boenden runt om i hela kommunen, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.


Skellefteå.

Den största exploateringen i centrala Skellefteå på 100 år inleds

Bygg/Arkitektur Skebo och Skellefteå Industrihus inleder nu den till ytan största exploateringen i Skellefteås centrala delar på 100 år. Det handlar om området längs Södra Järnvägsgatan, från Lasarettsvägen och mot E4, där bolagen också äger majoriteten av de fastigheterna.


Skebo bygger studentrum på Campus.

Skebo bygger tillfälliga studentrum – frigör fullstora lägenheter

Bostäder Skebo bygger 220 nya tillfälliga studentrum. Det säkrar inte bara studentboendegarantin utan bidrar även till att 88 fullstora lägenheter kan frigöras till ett växande Skellefteå.


Lindbäcks Bygg får sin största enskilda order någonsin när Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard kronor.

Storaffär i kölvattnet av Northvolt – bygger kvarter helt i trä

Bygg/Arkitektur I kölvattnet av Northvolts etablering får Lindbäcks Bygg nu sin största enskilda order någonsin. Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard.


Åsa Andersson.

Skebo säljer centralt beläget kvarter i Skellefteå till HSB

Bolag Skebo säljer en del av kvarteret Kapella som är beläget i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd i centrala Skellefteå. Köparen HSB tar över ägandet senast den 30 december 2021.
– Den del av Kapella som nu säljs har en färdig detaljplan vilket innebär att byggandet av lägenheter i ett attraktivt läge kan komma igång snabbt. HSB har aktivt sökt projekt i Skellefteå och vi är väldigt glada att vi kan ge HSB möjligheten att bidra till bostäder i det växande Skellefteå, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.


Lägenheter på Morö backe.

SBB miljardköper i Skellefteå ...

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utökar sitt engagemang i Skellefteå – förvärvar hyresrätter och samhällsfastigheter för 1,3 miljarder kronor samt bygger 1 500 nya lägenheter.


Skebo och Dahlgrens Invest planerar bytesaffär.

Skebo i bytesaffär – öppnar för fler centrala bostäder

Transaktioner Skebo och Dahlgrens Invest har för avsikt att genomföra en bytesaffär av fastigheter i centrala Skellefteå. Enligt förslaget förvärvar Skebo del av kvarteret Kapella, medan Dahlgrens förvärvar fastigheten Ringduvan 8 inklusive Blomstergårdarna.
– Det här kommer att skapa förutsättningar för fler bostäder i Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.


Skebo köper för 900 miljoner i centrala Skellefteå.

Skebo köper för 900 miljoner

Transaktioner Skebo förvärvar tre kvarter med totalt 500 lägenheter. Det gäller fastigheter i kvarteren Frigg, Balder samt Lejongapet på Getberget i centrala Skellefteå. Köpesumman är cirka 900 miljoner kronor.


Den nya styrelsen för Byggrätt Norr: Wilhelm Risberg, Lindbäcks, Tom Rasmussen, Heimstaden, Åsa Andersson, Skebo, Per Gustafsson,  Skebo, och Lars Lundgren, Riksbyggen.

Nytt bolag ska skapa 1 000 lägenheter i Skellefteå

Bolag Efter Skebos initiativ bildas det nya fastighetsbolaget Byggrätt Norr, av Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks. Bolagets första mål är att skapa 1 000 nya bostäder i Skellefteå som ska finnas färdigställda 2024.
– Tillsammans blir vi kraftfulla i att kunna driva stora byggprojekt, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Skebo tar Skellefteå till toppen för studentboende

Bostäder Skellefteå befinner sig i toppklass bland Sveriges städer när det gäller studenters boendemöjligheter. Det visar en rapport från Sveriges förenade studentkårer, SFS, som publiceras idag.
– Den unika bostadsgaranti som Skebo erbjuder är viktig för Skellefteås attraktionskraft för studenter, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.


Strippshowrestaurang sägs upp – men blir kvar

Juridik Hyresavtalet sades upp på grund av strippshower i källaren. Men restaurangägaren får en ny chans.
– Ägaren har i ett möte med oss bett om ursäkt och tagit avstånd från den tidigare verksamheten som inte omfattade restaurangdelen, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Strippshow på restaurang – Skebo säger upp avtal

Juridik Kommunala Skebo kommer att säga upp hyresavtalet i en lokal på Nygatan i centrala Skellefteå där det finns en indisk restaurang.
Detta efter att det visat sig att det har bedrivits strippshower i lokalens källare.
– Det är en verksamhet som inte är förenlig med vad vi på Skebo står för, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Skebo satsar på integration

Bostäder Skebos styrelse har beslutat att avsätta nio procent av de lediga lägenheterna till nyanlända med permanent uppehållstillstånd.


118 nya lägenheter till Skellefteå

Bostäder Skebo bygger 118 lägenheter i den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå.


Tusen nya lägenheter – om Northvolt kommer till Skellefteå

Bygg/Arkitektur Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks, planerar att bygga 1 000 nya lägenheter – om Northvolt väljer att etablera sig i Skellefteå. Northvolt väljer mellan Västerås och Skellefteå och det slutgiltiga valet ska göras inom kort.


Skebo bygger vidare i Burträsk

Bostäder Skebo fortsätter sin satsning i Burträsk med nya bostäder.
– Det är positivt att vi märker ett behov och kan möta den efterfrågan som finns, säger Staffan Hansson, projektledare på Skebo.


Ny vd på Skebo klar

Karriär Åsa Andersson efterträder Jerker Eriksson som vd på Skebo i Skellefteå.


Riksbyggen och Skelleftebostäder i stor strukturaffär

Transaktioner Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter av Skelleftebostäder som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ingår Riksbyggen och Skelleftebostäder också ett samarbete för att bygga 200 nya, centralt belägna, bostäder i Skellefteå.