Image
Fastighetsmarknadsdagen Borås
Lisa Anger pratar om hur AI påverkar branschen på Fastighetsmarknadsdagen Borås den 29 maj på Borås Kongress.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: AI förändrar hela spelplanen för branschen – så här förbereder du dig

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 29 maj är det dags för branschens mötesplats i Borås. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till ett initierat föredrag om hur AI just nu förändrar branschen i grunden, och hur du förbereder dig på bästa sätt. Föredragshållare är Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson.


Lisa Anger pratade om hur AI påverkar branschen på Stora Proptechdagen.

AI förändrar allt: "Vi kan förvänta oss stora företagsutmaningar"

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid.
– Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela bygg- & fastighetsbranschen.


Stora Proptechdagen
Lisa Anger pratar om hur AI påverkar branschen på Stora Proptechdagen den 17 april på Epicenter.

Stora Proptechdagen: Så här förändrar AI hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Stora Proptech-dagen Den 17 april samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen möter vi, bland många andra, Semrén & Månssons CDO Lisa Anger som berättar om varför det är affärskritiskt för varje bolag att ha en AI-strategi.


Magnus Månsson och Mikael Nädele.

Semrén & Månsson förvärvar GAJD arkitekter

Transaktioner Semrén & Månsson Group förvärvar GAJD arkitekter och tar därmed gemensamt ett stort kliv in i framtiden.
– Vi stärker och fördjupar vårt erbjudande och blir riktigt konkurrenskraftiga med spetskompetens inom den växande sektorn för befintliga miljöer, säger Magnus Månsson, koncernchef, Semrén & Månsson Group.


Illustration av tävlingsförslaget Krona för Kungsbackas arena.

Skanska bygger första fasen av Kungsbacka arena

Bygg/Arkitektur Kungsbacka kommun har tecknat ett samverkansavtal med byggentreprenören Skanska för den första fasen av Kungsbacka arena. Det innebär att de är ett steg närmare byggnationen av arenan.


Hotell Liseberg.

Strawberry öppnar nytt hotell i Göteborg

Uthyrning Under 2026 öppnar Strawberry sitt femtonde hotell i Göteborg. Hotellet är tänkt att bli en viktig del av det framväxande Destination Liseberg. Hotell öppnar hos Fastighets AB Typographia – ett bolag som ägs av Bygggöta, Profura fastigheter, Grandab och SRU AB – och uppförs av Tornstaden. Hotellet ritas av Semrén & Månsson.


Maria Persson.

Maria Persson ny vd för Semrén & Månsson Arkitekter

Bolag Maria Persson, arkitekt och tidigare vice vd på Semrén & Månson är ny vd för arkitektkontoret som varit hennes arbetsplats sedan 2010:
– Det är utmanande tider, men vi gör en offensiv satsning på framtiden genom att spetsa och fördjupa våra erbjudanden kopplat till AI, cirkuläritet och affärsförståelse, säger hon.


Till vänster syns det första förslaget från Semrén & Månsson som togs fram 2016, men sen skrotades. Till höger syns förslaget från OKK+/Sandellsandberg Arkitekter/GAJD Arkitekter som togs fram förra året men som nu också har skrotats.

Profilerade arkitektfirman får nytt försök med Cirkustomten

Bygg/Arkitektur Sedan 2016 har två arkitektförslag ratats för Sernekes mycket attraktiva mark på den så kallade Cirkustomten mitt i centrala Göteborg. Nu när det är dags för ytterligare ett omtag får en gammal bekanting en ny chans att gestalta projektet och försöka övertyga politikerna i Göteborg om rätt fortsättning för den centrala dyrgripen. Sernekes grundare Ola Serneke berättar mer om fortsättningen.


Lisa Anger.

Lisa Anger blir CDO på Semrén & Månsson

Bolag Som ett led i att stärka det digitala erbjudandet – som i dag spänner över allt från arbetsprocesser, hållbarhetsaspekter, geometriska förhållanden och data till parametrisk design – så anställer Semrén & Månsson Lisa Anger som Chief Digital Officer. Hon kommer att leda arbetet med att stärka upp och utveckla både erbjudandet och kompetensen internt.


Maria Broman.

Semrén & Månsson ritar första nybyggnadsprojektet i Kiev

Bygg/Arkitektur När kriget i Ukraina bröt ut kontaktade Maria Broman, vd för Semrén & Månssons internationella verksamhet, koncernens partnernätverk i Ukraina och erbjöd hjälp. Det har mynnat ut i att deras arkitekter i Sverige och Polen nu utvecklar ett projekt i Kiev som skänker hopp om framtiden.


Jens Laursen.

Semrén & Månsson förvärvar arkitektkontor och får ny regionchef i Malmö

Bolag Semrén & Månsson satsar stort i Malmö och förvärvar arkitektkontoret L Arkitekter i Malmö som från och med februari uppgår i Semrén & Månsson. Jens Laursen som sedan 2019 drivit bolaget med sammanlagt fyra anställda tar också rollen som ny regionchef.


Jan Larsson.

Semrén & Månsson rekryterar expert på hållbart träbyggande

Karriär Semrén & Månsson rekryterar Jan Larsson, arkitekt och adjungerad professor på Chalmers i Göteborg.


Heba köper i Nynäshamn.

Heba köper i Källberga

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med bolag kontrollerat av MAMA Management AB gällande förvärv av 123 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd, i nya området Källberga. Förvärvet blir Hebas första etablering i Nynäshamn.


Magnus Månsson, koncernchef och grundare av arkitektkontoret Semrén & Månsson, är en av tre initiativtagare till det konsortium som vill återuppliva linbanan i Göteborg.

Konsortiets besvikelse över stoppade linbanan: "Där är vi förbryllade"

Bygg/Arkitektur Under tisdagens sammanträde i byggnadsnämnden togs beslutet att avbryta alla planer för linbanan i Göteborg. Ett hårt slag för det linbaneinitiativ som ville förverkliga projektet över Göta älv. För Fastighetssverige kommenterar en av gruppens initiativtagare, arkitekten Magnus Månsson, det tunga beskedet.


Daniel Bernmar (V) vill inte att arbetet med detaljplanerna för linbanan i Göteborg avbryts.

Bernmar: "Ingen har något alternativ till linbanan"

Bygg/Arkitektur Idag ska byggnadsnämnden i Göteborg åter ta ställning till om huruvida arbetet med detaljplanerna för linbanan ska avbrytas eller om ärendet ska bordläggas på nytt. För initiativet Linbanan 2.023 som vill väcka liv i planerna är det helt avgörande att detaljplanerna inte skrotas och även Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill se en fördjupad analys av konsortiets förslag. För Fastighetssverige berättar kommunalrådet Daniel Bernmar (V) mer om sin syn på linbanans framtid.


Magnus Månsson, koncernchef och grundare av arkitektkontoret Semrén & Månsson, är en av tre initiativtagare till det konsortium som vill återuppliva linbanan i Göteborg.

Arkitektnestorn vill återuppliva linbanan: "Kan inte vänta"

Bolag Göteborgs högtflygande planer på en linbana över älven har stötts och blötts fram och tillbaka de senaste åren för att till slut se ut att begravas den här hösten. Men svanesången har än så länge inte sjungits och om arkitekten Magnus Månsson och näringslivsinitiativet Linbanan 2.023 får bestämma så kommer den inte att göra det heller. För Fastighetssverige berättar Semrén & Månssons grundare mer om konsortiets planer, den internationella finansieringen bakom satsningen och kampen mot klockan för att inte projektet ska rinna ut i sanden för gott.


Lisa Wänström och Izumi Takasu Brette

Semrén & Månsson satsar på tillgänglighet

Karriär Arkitekterna Lisa Wänström och Izumi Takasu Brette har certifierats som tillgänglighetssakkunniga och stärker Semrén Månsson Arkitekters erbjudande med sakkunnighet inom tillgänglighetsfrågor, både i våra uppdrag och som särskild kompetens.


Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson, nya studiochefer på Semrén & Månsson.

Två studiochefer till Semrén & Månsson

Karriär Semrén & Månsson har nyligen gjort en strategisk rekrytering av två nya studiochefer i Göteborg – Susanne Kovács Österberg och Sverker Karlsson.


Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder.

Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder

Bygg/Arkitektur Efter sju års förarbeten pågår nu bygget av de 65 000 kvadratmeter stora tillbyggnaderna på Skaraborgs sjukhus för fullt. Arkitektkontoret Semrén & Månsson har varit med sedan start och arbetar tätt tillsammans med den blivande verksamhetens personal.
– Det är ett komplext och spännande projekt att få arbeta med. Alla inblandade vill verkligen skapa ett sjukhus i framkant, säger Lena Kristiansson, uppdragsansvarig arkitekt för projektet på Semrén & Månsson.


Anna-Karin Nilsson.

Semrén & Månsson tillsätter hållbarhetsstrateg

Bolag Semrén & Månsson anställer Anna-Karin Nilsson som hållbarhetsstrateg.