Image
Joel Nordström driver Hyresgästföreningens kampanj Vi Vägrar Betala.

Hyresgästföreningen: "Heimstaden hotar med uppsägning för att få igenom hyreshöjningen"

Bostäder Under början av juni gick förhandlingarna i stå när sex fastighetsbolag i Malmö krävt ytterligare tvåprocentig en höjning på hyreshöjningen som initialt landat på fem procent efter den ordinarie förhandlingen. Nu har fyra av de bolagen valt att skicka direktaviseringar till sina hyresgäster. Till Fastighetssverige säger Joel Nordström på Hyresgästföreningen, att bolagen sysslar med skrämselpropaganda.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: "Direktförhandling med våra hyresgäster kan bli norm"

Bolag Efter det att dialogen om ytterligare en hyreshöjning med Hyresgästföreningen i Malmö gick i stå valde fyra av det sex fastighetsbolagen i Malmö att gå vidare med direktaviseringar på en ny hyra direkt till hyresgästerna. Samtliga uppger att de hade hoppats på en lösning, men där bolagen nu blev nödgade att ta till direktaviseringen för att tillgodose en god service till hyresgästerna, det säger de till Fastighetssverige.


Petra Sörling.

Petra Sörling tar plats i SOK:s styrelse

Karriär Petra Sörling, vd för Rosengård Fastigheter, får ett tungt uppdrag. Sörling, som även är ordförande i Svenska bordtennisförbundet, har valts in som ny styrelseledamot i Svenska olympiska kommittén (SOK).


Culture Casbah-planen just nu. Petra Sörling är vd för Rosengård fastigheter.

Nya Culture Casbah – så här är planerna i dag

Bygg/Arkitektur Här är den senaste skissen för Culture Casbah-höghuset i Rosengård. Planerna har försenats och Rosengård fastigheter tror nu att detaljplanearbetet är färdigt 2023.


Petra Sörling är vd för Rosengård fastigheter, som bland annat har hållit i cykelkurser för vuxna. 94 personer har deltagit i kurserna sedan 2018.

"Vi har helt andra utmaningar i vardagen"

Bolag De 24 anställda pratar 15 olika språk. 94 vuxna i området har gått på cykelkurs sedan 2018. Kompisens mamma städar trappuppgångarna.
– Vi är ett speciellt bolag med helt andra utmaningar i vardagen, konstaterar Petra Sörling, vd för Rosengård fastigheter.


Stort Malmöprojekt närmar sig dagens ljus

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har fattat beslut om planuppdrag för Culture Casbah. Därmed är den första viktiga milstolpen passerad i det stadsutvecklingsprojekt som Rosengård Fastighets AB bedriver på Rosengård.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Anna Stenkil, Vasakronan, Unni Sollbe, Stena Fastigheter och Petra Sörling, Rosengård Fastigheter diskuterar framtidsfrågor på Branschens mötesplats i Malmö (på Malmö Live) nästa tisdag den 28 augusti. Säkra din plats nu - anmälan stänger på torsdag!

Chefstrio om Skånes framtid

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Branschens mötesplats i Skåne på Malmö Live den 28 augusti innehåller bland mycket annat ett högaktuellt panelsamtal om trygghet, den levande staden, segregering och framtiden för fastighetsmarknaden i Malmö-regionen. Säkra din plats nu – anmälan stänger på torsdag.