Image

Roger Mogert avgår – anklagas för sexuella trakasserier

Stockholm Roger Mogert, socialdemokratiskt stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, avgår efter att flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.


JM:s skyskrapa blir lägre än planerat

Bygg/Arkitektur Nio våningar kapas på JM:s planerade 38-våningsskrapa vid Liljeholmsbron.


Detaljplaneprocessen för Centralstationen startad

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden beslutade på torsdagen att tillsammans med Jernhusen starta detaljplaneprocessen för centralstationsområdet i Stockholm. Målet är att skapa nya stationsbyggnader till år 2025.


180 miljoner investeras i Nobel Center

Ekonomi/Finansiering Staten kommer att bidra till Nobel Centers drift med 40 miljoner kronor per år från och med att det öppnar och tre år framåt. Sammantaget med ökat stöd från Stockholms stad kommer verksamheten att tillföras 60 miljoner kronor per år under tre år. Totalt 180 miljoner kronor de första tre åren.


Byggstart för lägenheter i Bagarmossen

Bostäder I veckan togs det första spadtaget för Brf Studion i Bagarmossen som ingår i Besqabs koncept för smålägenheter.


KTH Arkitekturskolan utsedd till Årets Stockholmsbyggnad

Event KTH Arkitekturskolan som är ritad av Tham & Videgård Arkitekter har utsetts till Årets Stockholmsbyggnad 2016.


Så vill Jernhusen utveckla Stockholms central

Bygg/Arkitektur Jernhusen har lämnat in en detaljplaneansökan till Stockholms stad om utveckling av centralstationsområdet. En station ovanpå spåren planeras genom en överdäckning av området mellan Vattugatan i söder och Kungsbron i norr.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm

Roger Mogert öppningstalar

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm På Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm kommer stadens stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert hålla ett öppningsanförande.


Einar Mattsson byggstartade i Hagastaden

Bostäder I går firade Einar Mattsson den första gjutningen av ett helt nytt kvarter i Hagastaden tillsammans med Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S). Totalt ska Einar Mattsson bygga cirka 550 bostäder i området.