Image
Ronald Rico.

Stor handelsaktör ansöker om planbesked för nytt handelsområde i Piteå

Bygg/Arkitektur Rico Estate Development, RED vill etablera ett handelsområde i Norra Lomtjärn. Det framgår i ansökan om planbesked som nyligen inkommit till Piteå kommun. Ansökan är ett första steg för att kunna starta en detaljplaneprocess. En handelsutredning från 2021 visar att det finns utrymme för expansion av handeln i Piteå. Beslut fattas av samhällsbyggnadsnämnden 31 maj.


En ny markanvisning har tilldelats inom projektet Kolkajen som är en del av stadsutvecklingen i Norra Djurgårdsstaden.

Doldisar vinner mark inom omfattande utvecklingsprojekt

Bygg/Arkitektur Två relativt okända aktörer kliver in i Kolkajen för att bygga bostäder på den konstgjorda ö som ska byggas i det omfattande projektet. Fastighetssverige berättar mer.


McDonalds öppnar i Bernstorp.

McDonalds öppnar i Bernstorp

Uthyrning Det står nu klart att McDonalds öppnar en fristående restaurang i enlighet med sitt senaste koncept i Bernstorp, region Malmö.


RED rekryterar från Lidl

Bolag RED (Rico Estate Development) har anställt Haris Dozo som Business Developer. Han kommer närmast från en tjänst som etablerare på Lidl och tillträder sin nya tjänst hos RED i September 2018.


Lidl öppnar ny butik i Mora.

Lidl öppnar ny butik i Mora

Uthyrning Lidl Sverige har tecknat avtal med Rico Estate Development (RED) om en ny butik i Mora. Den nya butiken byggs utifrån Lidls hållbara butikskoncept och blir certifierad Breeam Excellent. Butiken beräknas öppna under hösten 2019.


Moraprojekt påverkas inte av Sjaelsö-konkurs

Handel Projektet på handelsområdet Noret i Mora påverkas inte av Sjaelsös konkurs. RED Zalina Mora AB, ett bolag inom Rico Estate Development-koncernen har köpt projektet.